Nakamura schiet Celtic in zevende hemel

Celtic heeft op eigen veld de Britse clash van Manchester United gewonnen met 1-0. Nakamura forceerde de beslissing met een wondermooie vrije trap. In de slotminuut miste Saha nog een strafschop.

In de eerste helft controleerde Manchester United de partij gemakkelijk. Celtic kon enkel aan verdedigen denken. Veel kansen leverde dat overwicht niet op voor de bezoekers. Pas op het halfuur was Rooney voor het eerst gevaarlijk. Een schot van net buiten het strafschopgebied vloog naast. Even later ging Balde in de fout. Ronaldo ging met het leer aan de haal, maar de stoere verdediger was net op tijd terug om de meubelen te redden. Vlak voor de pauze was ook Celtic eindelijk gevaarlijk. Een voorzet van Zurawski werd door Gravesen naast geknikt.

Maloney en Jarosik kwamen na de koffie de thuisploeg versterken. Toch bleef United de gevaarlijkste ploeg. Na een hoekschop kopte Saha naast. Het enige gevaar van de thuisploeg kwam er via afstandsschoten. Zowel Gravesen als Nakamura konden van der Sar niet in verlegenheid brengen. Een kwartier voor tijd zette Ronaldo een goeie actie op. Zijn schot week licht af en ging naast de kooi van Boruc. Tien minuten voor tijd achtte Nakamura zijn moment gekomen. Hij schilderde een vrije trap vanop zo'n 25 meter heerlijk in de kruising. Helemaal verdiend was het niet, maar daar maalde het thuispubliek niet om. Even later leed de Japanse held balverlies op het middenveld. Saha werd afgezonderd voor doel, maar de Fransman werkte te nonchalant af. Vlak voor tijd mocht Ronaldo een vrije trap nemen. De bal week af op de hand van een thuisverdediger en Mejuto Gonzalez wees gedecideerd naar de stip. Saha zette zich achter de bal, maar Boruc lag in de goeie hoek. Dankzij deze overwinning telt Celtic nu evenveel punten als United. In de onderlinge confrontaties was het echter beter, waardoor de Schotten zeker geplaatst zijn. United moet op Old Trafford één punt pakken tegen Benfica.