Euro 2007: De Haan kijkt uit naar derby

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Euro 2007: De Haan kijkt uit naar derby
Foto: © SC

Vrijdag werd er in Arnhem geloot voor de groepsfase van het EK voor beloften. Onze jonge Rode Duivels werden aan Nederland, Israël en Portugal gekoppeld. Nederlands bondscoach Foppe De Haan was best tevreden.

"Het kon slechter", aldus De Haan. "We ontwijken Engeland en Italië, twee sterke tegenstanders. Met Israël en België hebben we twee outsiders in de poule, twee teams waar we toch minder van weten. Gelukkig ligt België naast de deur en spelen er veel Belgen in onze competitie, dus zo kunnen we wat informatie inwinnen."

"De kalender -eerst Israël, dan Portugal en ten slotte België- valt ook reuze mee. Het is fantastisch om met zo'n mooie, ouderwetse derby te eindigen. Nu de loting gebeurd is, kan het aftellen beginnen."

Ook Guy Levi, bondscoach van Israël, kijkt uit naar het toernooi. "Onze opdracht is eigenlijk al vervuld door ons te kwalificeren. We hebben enkele goede spelers in huis, hopelijk kunnen we ons kunnen tonen op het EK. Neen, we zijn niet bang om af te gaan. In voetbal bestaat geen angst. We moeten groot denken. We hebben Frankrijk geklopt in de play-offs, we kunnen dus elk team verslaan."

Volgens José Couceiro, de oefenmeester van Portugal, wordt het openingsduel tegen België aartsbelangrijk. "We moeten onze eerste wedstrijd winnen, want we willen absoluut de finale bereiken. De teams in onze groep zijn erg sterk, vooral Nederland heeft een heel goed elftal. Israël schakelde Frankrijk uit, dat zegt genoeg over hun talent, en België heeft het voordeel dat het zo dicht bij huis speelt. Het wordt lastig, maar ik kijk er naar uit."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties