Geld verscheurt de Vandenberghs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Geld verscheurt de Vandenberghs
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Vader Erwin en zoon Kevin Vandenbergh lijken niets meer met elkaar gemeen te hebben buiten hun torinstinct. Gisteren moest Erwin Vandenbergh zich verantwoorden bij de correctionele rechtbank van Turnhout voor schriftvervalsing. Kevin Vandenbergh (RC Genk) eist 25.000 euro, zijn moeder en ex-vrouw van Erwin wil 350.000 euro.

In 2003 gingen Erwin Vandenbergh en Christiane Elsen na twintig jaar huwelijkstrouw uiteen. Ook na de scheiding hadden Kevin en Erwin nog vaak contact met elkaar. Zo zorgde Erwin dat zijn zoon bij Genk een fel verbeterd contract kreeg.

Aan de goede relatie tussen vader en zoon kwam vorig jaar abrupt een einde toen Elsen 74 beleggingsfondsen ter waarde van 350.000 euro wilde gaan verzilveren bij de bank. Het bleek echter om kleurenkopieën te gaan en niet om de originele documenten. Die had Erwin voor zichzelf gehouden. Volgens die documenten had ook Kevin recht op 25.000 euro.

Moeder en zoon besloten klacht in te dienen tegen hun vader. Gisteren werd die zaak dus behandeld voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Erwin verklaarde dat hij altijd kleurenkopies maakt van officiële documenten als back-up voor het geval ze gestolen worden of bij verlies.

De advocaat van Kevin en zijn moeder zegt dat het verhaal van de voormalige goaltjesdief niet klopt. "Erwin Vandenbergh, ooit onze nationale trots bij de Rode Duivels, moet gedacht hebben: als we scheiden, dan mag zij zo weinig mogelijk krijgen. Hij heeft vals gespeeld en moet daar voor boeten.". Vandenbergh zelf zei dat hij wordt afgeschilderd als een crimineel.

Feit is dat de rechtzaak diepe wonden heeft geslagen. Vader en zoon Vandenbergh spreken al een half jaar niet meer met elkaar. De moeder van Vandenbergh was zelfs te veel van streek om de rechtzaak bij te wonen. "Het is spijtig dat het zo moest gaan want voor het geld moest geen van ons drieën dat nog doen", besloot een zwaar teleurgestelde Erwin Vandenbergh. De uitspraak volgt op 8 januari 2007.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties