Soccercup: Rupel Boom onderuit tegen Oudenaarde

Bart Hermans

Oudenaarde heeft met 5-6 gewonnen van Rupel Boom op de Soccer Cup.

Rupel Boom kwam nochtans op voorsprong met een mooie actie van Rits. De reactie van Oudenaarde bleef echter niet lang uit, het kon scoren via Nouhass. Het werd zelfs 1-2: een schot kwam via de boarding bij Nouhass terecht en met een mooi schot scoorde hij een tweede keer.

Rupel Boom kwam dicht bij de gelijkmaker maar het trof tweemaal de paal. Het was integendeel Oudenaarde dat scoorde via De Clerq. Rupel Boom bleef echter niet bij de pakken zitten en scoorde direct tegen via Mewis: 2-3.

Jurgen
Meeusen van Rupel Boom kreeg de eerste gele kaart van het tornooi. Dat betekende dat hij drie minuten op de strafbank moest zitten en zijn ploeg met 5 verder moest gedurende die drie minuten.

Oudenaarde profiteerde en kwam op 2-4 via Sampil. Rupel Boom scoorde direct daarop de 3-4 via Carlier. Rupel Boom kwam zelfs op gelijke hoogte via Van De Westerlaken op aangeven van Mewis.

Oudenaarde trok de partij alsnog naar zich toe. Een voorzet van Mathieu werd door Sampil mooi afgewerkt. Van De Westerlaken bracht daarna zijn ploeg opnieuw op gelijk hoogte maar het mocht niet baten want Matthieu, die bij het vorige doelpunt van Oudenaarde de assist gaf scoorde nu zelf en legde de 5-6 eindstand vast. [AN]