Thygesen wordt nieuwe ploegmaat van Sonck

Thygesen wordt nieuwe ploegmaat van Sonck
Foto: © SC

De Deense offensieve middenvelder Mikkel Thygesen verkast van FC Midtjylland naar het Duitse Borussia Mönchengladbach, waar hij ploegmaat wordt van Wesley Sonck. Hij tekende er een contract tot 2010. 
Eerder deze week werd de 22-jarige speler nog gelinkt aan Alemannia Aachen maar die club haakte uiteindelijk af omdat de transferprijs te hoog zou liggen. 
“We hebben hem al een aantal maanden gevolgd en hebben hem al verschillende keren zien spelen. We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen binnenhalen”, aldus sportief directeur Peter Pander.
 
Thygesen zelf is ook tevreden met de transfer; “De Bundesliga is een grote uitdaging voor mij en ik ben blij dat ik voor Gladbach mag gaan spelen”. Hij zal er in alle geval niet teveel last hebben van heimwee want ook zijn landgenoten Thomas Helveg, Sebastian Svärd, Bo Svensson en Kasper Bøgelund spelen bij zijn nieuwe club.
 
Het Deense seizoen is halfweg en Thygesen kende er een goed half jaar, hij wist zeven keer te scoren in twintig matchen. In november vorig jaar maakte hij zijn debuut bij de Deense nationale ploeg tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië.
 
Toch heeft deze transfer ook een keerzijde voor Thygesen. Hij werd immers opgeroepen door bondscoach Morten Olsen voor de stage van de nationale ploeg in de Verenigde Staten, die op 15 januari begint. “Spijtig genoeg zal ik verstek moeten laten gaan. Ik heb nog niet met Olsen gesproken maar ik ga hem natuurlijk zo vlug mogelijk bellen en hem de situatie uitleggen”, aldus Thygesen tegen het persbureau Ritzau. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties