Antwerp stunt, toppers zonder problemen door

Anthony Van der Planken

De eerste speelavond in de 1/8e finales van de Beker van België heeft weinig verrassingen opgeleverd. Alle topploegen plaatsen zich zonder echt problemen te kennen. De enige 'verrassing' vond plaats op het Lisp, waar tweedeklasser Antwerp streekgenoot Lierse vernederde.

1-4 werd het in Lierse - Antwerp. De Great Old speelde bijzonder goed en scoorde via Baert, Lukanovic, Olguin en Souleymane. Lierse wist de eer te redden via Jarju. Antwerp dus door naar de kwartfinales van de Beker.

Club Brugge won met 1-0 van een ontstellend zwak Westerlo. Philippe Clement scoorde al vroeg de enige treffer van de wedstrijd, Vermant en Van Heerden trapten elk nog een keer op de lat.

Waar Club op voorsprong kwam in de openingsfase, had Anderlecht het bijzonder moeilijk tegen Dender. De Brusselaars werden in de eerste tien minuten weggespeeld en kwamen terecht op achterstand na een treffer van Kevin Persoons. Een blunder van de bezoekende doelman leidde echter tot de gelijkmaker van Boussoufa. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een 5-2 zege voor Anderlecht, met nog doelpunten van Mpenza, tweemaal Frutos en opnieuw Boussoufa voor de thuisploeg en Kevin Franck voor de bezoekers.

Gent wipte Roeselare uit de Beker door met 2-3 te winnen op Schiervelde. Allagui bracht Roeselare nochtans op voorsprong, maar een owngoal van El Araichi bracht de bezoekers weer op gelijke hoogte. Olufade en Stoica schonken Gent uiteindelijk de zege, Roeselare milderde in blessuretijd tot 2-3 via Annys.

Standard moest niet echt doorduwen om te winnen van tweedeklasser Hamme. Het werd maar liefst 5-0. Jovanovic bracht de thuisploeg op voorsprong vanop de penaltystip, bezoeker Van der Heyden kreeg in diezelfde fase rood. De Camargo scoorde daarna nog drie keer op rij, Lukunku tekende in blessuretijd voor de 5-0.

Racing Genk ten slotte won met 1-0 van Moeskroen. Een verdiende zege, al was er wel een lichte penalty omgezet door Hans Cornelis voor nodig.