Okon wil trainer Club worden

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Okon wil trainer Club worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul Okon wil ooit trainer van Club Brugge worden. Dat vertelt de Australiër in een gesprek met Het Nieuwsblad, naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Schoen woensdagavond. Okon begrijpt eveneens niet waarom Club Brugge Emilio Ferrera aanstelde als trainer.

Paul Okon, 34 inmiddels, is in Australië een levende voetballegende. Down Under is hij nog altijd actief bij Newcastle Jets, maar na dit seizoen hangt hij waarschijnlijk zijn schoenen aan de haak. De ex-speler van onder andere Lazio, Fiorentina en Leeds droomt van een carrière als voetbaltrainer. "Eerst hier in Australië, maar als de kans zich voordoet train ik misschien eens in Europa."

De grote droom van Okon is ooit T1 te worden bij Club Brugge, een ploeg die hem nog altijd na aan het hart ligt. "Ik heb bij veel topteams gespeeld, maar nergens voelde ik mij beter dan bij Club, waar hij dankzij landgenoot Frank Farina terecht kwam. Hugo Broos gaf me een vrije rol op het middenveld, mijn beste positie. En dankzij een sterke ploeg met  Verlinden, Borkelmans en Van der Elst kon ik de Gouden Schoen winnen."

De Australiër stelt zich ook openlijk vragen over de huidige manier van werken bij de 13-voudige landskampioen. "Ik heb nooit begrepen waarom ze een trainer namen die ontslagen was bij Brussels", aldus Okon. "Hij doet het toch niet beter dan Ceulemans? Club heeft nood aan een trainer met een grote reputatie." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties