Soetaers: 'Anderlecht geen kampioen zou schandalig zijn'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Soetaers: 'Anderlecht geen kampioen zou schandalig zijn'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Competitieleider RC Genk begint vanavond in West-Vlaanderen tegen Zulte-Waregem aan de terugronde. De Limburgers zien zich nog altijd niet als grote titelfavoriet. “Dat is nog altijd Anderlecht”, aldus Tom Soetaers.
 
In Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad laat Soetaers weten dat hij niet mag spreken over de titel. “We hebben het er op stage wel eens over gehad: wat als het straks allemaal ineen stuikt? Laten we over vijf wedstrijden misschien nog eens praten.
 
Soetaers ziet zijn ex-club Anderlecht nog altijd als de grote favoriet voor de landstitel. “Als het met dit spelerspotentieel geen kampioen speelt, dan zou dat eigenlijk schandalig zijn”, aldus de flankspeler.
 
“We moeten nu naar Zulte-Waregem, AA Gent en Standard. Verliezen we drie keer, dan staan we derde of vierde. Wat ben je er dan mee om nu te zeggen dat we kampioen zullen worden. Met 73 punten eindig je in de top-3. We moeten dus nog 33 punten zien te halen”, rekent Soetaers die er zich ook wel van bewust is dat veertig punten halen zoals in de heenronde, utopisch is. “Maar het zal spannend worden”.
 
Genk zal het vanavond in het Regenboogstadion wel moeten doen zonder de geschorste Thomas Chatelle. Hij zal vervangen worden door de Braziliaan Alex da Silva. Sébastien Pocognoli heeft last van zijn lies en is twijfelachtig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties