Gent-voorzitter op het matje geroepen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gent-voorzitter op het matje geroepen
Foto: © SC

Het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond heeft Gent-voorzitter Ivan De Witte op het matje geroepen na de uitspraken die hij deed in de aanloop van de competitietopper van twee weken geleden tegen Club Brugge. De Witte had toen de integriteit van de scheidsrechters in vraag gesteld.

Die uitlatingen van De Witte zijn duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij de KBVB. Hij had in de kranten laten verstaan dat hij de scheidsrechter extra in de gaten zou houden. De Witte verklaarde dat "omdat Club-voorzitter Michel D'Hooghe een belangrijk man is in het voetbal".

Het Uitvoerend Comité vond die uitspraken onaanvaardbaar. De Witte mocht het komen uitleggen in Brussel. Het UC benadrukte er trouwens nog eens bij dat de "uitmuntendheid van het Belgische arbitragekorps zowel Europees (Uefa) als op wereldvlak (Fifa) erkend wordt.

De partij die overigens op een teleurstellende 0-0 eindigde, had normaal in goede banen geleid moeten worden door Frank De Bleeckere. Die moest in extremis forfait geven voor de wedstrijd omdat hij ziek was. Johan Verbist verving de Belgische nummer één met brio. [AN]

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties