Vandereycken geeft youngsters kans tegen Tsjechië

Harald Berings
| 0 reacties
Vandereycken geeft youngsters kans tegen Tsjechië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach René Vandereycken heeft zijn selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Tsjechië bekend gemaakt. Hij geeft twee jonge Belgen een kans om zich te bewijzen: Marouane Fellaini en Maarten Martens zijn er voor het eerst bij. Twee anderen mogen we opnieuw welkom heten: Peter van der Heyden en Mark de Man maken weer deel uit van de kern. In de keurgroep van Vandereycken is er dus nog steeds geen plaats voor Genk-uitblinkers als Logan Bailly of Hans Cornelis. Philippe Léonard, al een tijdje weer uit gratie gevallen bij Feyenoord, kreeg geen uitnodiging meer.

Dat Martens, 22 jaar intussen, opgeroepen wordt, is op zich geen verrassing. De middenvelder die zijn jeugdopleiding bij Anderlecht kreeg, trok in 2004 naar RKC Waalwijk. Het was het begin van een succesvol Nederlands avontuur, dat hij sinds vorige zomer verderzet bij AZ uit Alkmaar. Martens vormde de laatste jaren een belangrijke pion in het beloftenelftal van François De Sart. Ook Fellaini is er dus voor het eerst bij. Op z'n achttiende is de Marokkaanse Belg aan zijn grote doorbraak bij. Na passages bij Anderlecht, Bergen en Charleroi veroverde de imposante middenvelder van 1m94 aan het begin van dit seizoen een basisplek bij Standard.

De volledige selectie voor de wedstrijd tegen Tsjechië (07/02, Koning Boudewijnstadion)

Doel: Stijnen Stijnen (Club Brugge), Brian Vandenbussche (Heerenveen)
Verdediging: Carl Hoefkens (Stoke City), Daniël Van Buyten (Bayern München), Thomas Vermaelen (Ajax Amsterdam), Jelle Van Damme (Anderlecht) Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Peter Van der Heyden (Wolfsburg)
Middenveld: Timmy Simons (PSV Eindhoven), Gabi Mudingayi (SS Lazio), Mark De Man (Anderlecht), Karel Geraerts (Standard), Maroune Fellaini (Standard), Steven Defour (Standard), Koen Daerden (Club Brugge)
Aanval: Luigi Pieroni (Nantes), Mbo Mpenza (Anderlecht), Kevin Vandenbergh (Genk), Moussa Dembele (AZ Alkmaar), Maarten Martens (AZ Alkmaar)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties