België andermaal het land voor gelukzoekers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
België andermaal het land voor gelukzoekers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de afgelopen wintertransferperiode zijn er weer veertig buitenlanders naar België afgezakt op zoek naar voetbalgeluk. De vraag is in welke mate ze iets zullen toevoegen aan het kampioenschap, laat staan dat ze brokken zullen maken. Van die veertig nobele onbekenden zullen de meesten wellicht een geruisloze passage maken in ons land om binnen de twee jaar weer met de noorderzon te vertrekken met de stempel 'onvoldoende'. Ondertussen blijft de Belgische jeugd ter plaatse trappelen omdat een illustere Koeweiti of een overroepen Braziliaan hun plaats innemen.  Die tendens is ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker niet ontgaan. In Gazet van Antwerpen zegt hij dan ook dat er dringend iets moet aan gedaan worden.

Veertig voetballers uit 21 verschillende landen beproeven vanaf vandaag officieel hun voetbalgeluk in België. 's Lands hoogste voetbalklasse is meer dan ooit een verzameling van nationaliteiten. Het ergste is dat de meeste spelers geen bekenden zijn, maar moeten doorgaan als de mogelijke 'witte merel'. Brazilië en Frankrijk zijn de populairste landen. Brussels bijvoorbeeld haalde vijf Fransen binnen. 

Gelukkig verlieten er ook een aantal buitenlanders ons land. Het zijn er 22 om exact te zijn. In vergelijking met januari 2006 is er echter weer een stijging want toen kwamen er 28 buitenlanders bij. KBVB-voorzitter De Keersmaecker is dan ook absoluut niet tevreden met deze cijfers. "Deze cijfers doen pijn."

Ergens begrijpt De Keersmaecker de clubs wel. "Ze voeren vooral financiële redenen aan voor dit beleid. Maar het zou voor ons voetbal veel beter zijn als de clubs meer uit hun jeugdopleiding zouden puren. Er moet iets gebeuren", trapt De Keersmaecker een open deur in. "Ik stel mijn hoop op het quotum voor buitenlanders dat we binnenkort op de bond willen invoeren. Daarnaast hoop ik dat het fiscaal voordeel voor buitenlanders wordt afgeschaft", dient de bondspreses dan toch pasklare oplossingen aan.

Van de 40 buitenlanders maken we een kleine selectie van wie we hoegenaamd niet veel zullen horen en ook van wie we toch wel iets verwachten.

De anonieme gelukzoekers: Armoumem (Marokko/Lokeren), Aman (Koeweit/Moeskroen), Duarte (Brazilië/Bergen), Gombani (Zimbabwe/Cercle Brugge), Zanevski (Oekraïne/Charleroi), Savaneh (Gambia/Beveren), Nicaise (Frankrijk/Bergen), Dimitrovski (Macedonië/Westerlo)

Van wie wat te verwachten valt: Jackson Coelho (Brazilië/Genk), Perbet (Frankrijk/SC Charleroi), Sambegou Bangoura (Guinée/Brussels), Von Schlebrügge (Zweden/Anderlecht), Wasilewski (Polen/Anderlecht), Dosunmu (Nigeria/Zulte-Waregem) en Nosrati (Iran/Moeskroen). Deze laatste maakte deel uit van de WK-selectie van Iran en was basisspeler.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties