Vlimmeren Sp. - D. Zultse VV 3-0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Vlimmeren Sp. - D. Zultse VV   3-0
Foto: © SC

    
Sp. Vlimmeren nam verdiend afstand van D. Zultse vv. In de laatste 20’ van de eerste helft nam het met 3 goals afstand van Zultse en speelde in de tweede helft hierdoor de wedstrijd rustig uit.
Zultse was al onmiddellijk gewaarschuwd.  Na 4’ breekt Els De Preter op de flank door.  Nele Cortvriend gaat goed plat.  De toeschouwers krijgen dan wat middenveldspel te zien.  Beide oefenmeesters moeten al in het begin van de wedstrijd een wissel doen na kwetsuren van Kayliegh Bedfort en Fien Decabooter.  De eerstvolgende Vlimmerse kans komt na 16’ op vrije trap.  De voorzet van Els De Preter wordt naast gekopt.  Ook de volgende aktie is voor de thuisploeg.  De voorzet van Stephanie Van Giels komt in de voeten van  Eline Daems maar ook zij vindt Nele Cortvriend op haar weg.  Zultse prikt even tegen.  Een verre bal van Annelies Demeijer komt bij Marijke De Rouck.  

Marijcke legt af voor de aankomende Bianka Ternier die zich door de Vlimmerse defensie wringt.  Haar schot gaat echter naast de verste paal buiten.  Aan de overzijde kan Lien Mermans doorbreken.  Lien is echter niet zelfzuchtig en legt de bal af waardoor de Zultse defensie nog kan wegwerken.  Rechtstreeks doorgaan en afwerken had misschien wel de 1-0 kunnen opleveren.  Slechts uitstel.  Na 25’ breekt de Zultse defensie.  Een voorzet (of schot) lijkt op het eerste zicht naast te gaan maar aan de 2e paal kan een speelster van Vlimmeren nog binnentikken (1-0).  Zultse kan niet eens bekomen van deze tegengoal.  Een voorzet van Marlies Verbruggen valt in de voeten van Lien Mermans die zuiver binnentikt (2-0). 

En De volgende twee kansen zijn terug voor Vlimmeren.  Stephanie Van Gils kan alleen richting doel gaan maar vindt Nele Cortvriend op haar weg.  Net voor affluiten bezegelt Eline Daens het Zultse lot.  Ze breekt op snelheid door en legt de 3-0 ruststand (en eindstand) vast.
Trainer Kurt Clauw herschikt voor de tweede helft wat zijn troepen.  Hierdoor wordt Vlimmeren vlugger vastgezet en is er vooral in het middenveld minder bewegingsruimte.  Zultse komt echter in het begin van de tweede helft goed weg.  Els De Preter kan aanleggen maar Nele Cortvriend en Sofie De Puydt kunnen nog tijdig wegwerken.  Zultse neemt nu wat het balbezit over maar kan geen kansen scheppen.  Vlimmeren voelt de druk en neemt op het kwartier terug de match in handen.  Een schot belandt op de dwarsligger en in de rebound trapt Stephanie Van Gils de bal op doelvrouw Nele Cortvriend. 

 Doordat de wedstrijd meer gesloten is, komen er ook minder kansen. Voor Vlimmeren tellen we nog 2 kansen :een vrije trap van Marlies Verbruggen gaat over en een bij een doorbraak van Eline Daems trapt ze de bal voorlangs.  Voor Zultse tilt Romy Van Troy het schot van Romy Jacques over het doel en bij de daaropvolgende hoekschop wordt het schot van Sarah Metsu gekraakt.
Aangezien de overige staartploegen eveneens dit weekend puntenloos bleven, is de volgende thuiswedstrijd van Zultse tegen VC D. E Aalst niet onbelangrijk.
 
Vlimmeren : Van Troy Romy, Bedford Kayliegh (10’ Stephanie Hairemans), Sarah Verhoeven, Ann Stoffels, Marlies Verbruggen, Els De Preter, Stephanie Van Gils, Lien Mermans, Nathalie Stessens, Evelien Stoffels, Eline Daems
 
Zultse : Cortvriend Nele, Van Daele Eva, Ameye Elien, Decabooter Fien (26’ Romy Jacques), De Puydt Sofie, Marchal Laurence (63’ Wallez Evi), Badie Jolien (63’ Metsu Sarah), Ternier Bianka, Demeijer Annelies, De Rouck Marijke
 
Doelpunten : 26’ 1-0; 30’ 2-0 Lien Mermans; 45’ 3-0 Elien Daems
 
Gele Kaarten : Eva Van Daele (Z)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties