Zulte Waregem gaat volop voor professionalisering

Thomas Dubois
| 0 reacties
Zulte Waregem gaat volop voor professionalisering
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Gisteren kon u bij Voetbalkrant.com al lezen dat Francky Dury nog tot 2012 trainer blijft bij eersteklasser Zulte Waregem. Weinig verrassends, ware het niet dat Dury vanaf nu fulltime trainer is bij de West-Vlaamse club. Dat wil zeggen dat de club vanaf volgend seizoen overschakelt op een professioneel systeem met voormiddagtrainingen. Vorig seizoen nog werden er vooral avondtrainingen gehouden, dit seizoen werd er al gedeeltelijk overgeschakeld op namiddagtrainingen.
 
De club was tot voor kort ervan overtuigd dat een parttime systeem het beste was voor de club, maar nu blijkt dat niet te gaan. “Dat blijkt bijzonder moeilijk te zijn. Vandaar de overschakeling naar voltijds professionalisme. Ook de spelersgroep is hiervoor vragende partij.” De voorzitter Willy Naessens, vertoont zich nu akkoord met het systeem, maar uitte nog niet zo lang geleden kritiek over het profvoetbal. “Die mannen hebben te veel tijd, vervelen zich en gaan op straat vertier zoeken”, stond er te lezen in Het Laatste Nieuws.
 
Ook in de jeugdacademie zal er serieus geïnvesteerd worden. De 30 toptalenten in de jeugd van Essevee zullen persoonlijk begeleid worden door 9 trainers. Ook voor sommige spelers heeft dit gevolgen, zo zullen voetballers als Minne en De Brul die nu nog een job uitoefenen naast het voetbal terug prof moeten worden. Leleu hout het al zeker voor bekeken op het einde van het seizoen, hij was actief in de bank – en verzekeringssector. De Brul is eind dit seizoen eindecontract, maar zou kunnen bijtekenen. Hij is lesgever in Torhout. Ook een paar andere spelers zoals D’Haemers en Van Nieuwenhuyse zullen hun dagtaak moeten opofferen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties