Achtste finales Beker van België Futsal

Thomas Dubois
| 0 reacties
Achtste finales Beker van België Futsal
Foto: © SC

Vrijdag is er een beperkt programma in de Futsal-competities, in de 1/8ste finales van de Belgische Beker daarentegen is er heel wat meer actie. Eerder werden reeds de partijen afgewerkt tussen Forcom Antwerpen Elite tegen Charleroi Action 21 (2-5 na verlengingen), Brussels Utd tegen tweedeklasser CT Charleroi (6-2) en RSD Edegem tegen PB
Morlanwelz (1-3). ZVC Borgerhout schuift door naar de kwartfinales zonder spelen vermits tegenstrever en reeksgenoot Carolo Frameries de nodige papieren te laat indiende en zich zo een 0-5 forfaitscore op de hals haalde.

Châtelineau (2B) dat bijzonder ambitieus aan de competitie begon en daarvoor ondermeer veelvoudig ex-international Tim Vergauwen inhaalde, zakte helemaal weg in de competitie en zag al maanden geleden de promotiedroom verdwijnen. Het draaide daarom de geldkraan toe en liet een paar spelers, waaronder Vergauwen, vertrekken. Voor de beker moet het naar eersteklasser MC Lommel, dat zich de jongste weken opnieuw als playoffkandidaat lijkt te profileren. De tweedeklassers Celtic Houthalen (2B) en Pallas Halle (2A) zijn aan elkaar gewaagd om een ronde verder te bekeren. Dat geldt eveneens voor de eersteklassers FP Houthalen-Genk en ONU Seraing die tegenover elkaar staan. Voor de Walen zal veel afhangen van de vorm van de dag van baltovenaar Edwin Grünholz. Inmiddels viel er in verband met de licentie van Seraing nog steeds geen beslissing vermits op 9/2 de Tweede Kamer Voetbal van de KBVB de zaak een week uitstelde.

Mogelijk de interessantste partij van de bekeravond loopt tussen tweedeklasser ZVC Klein-Brabant, dat al een heel seizoen aan de top meedraait in reeks 2A en eerste nationaler Futsal Hasselt. De Limburgers kennen dit seizoen ups en downs en rekenen vooral op een glansprestatie van veteraan-doelman Gert Pans en de Nederlandse internationals Joey Ngarigota en Samir Makhouki. Beiden hebben een zware week achter de rug met hun  nationale ploeg. Hasselt maakte afgelopen vrijdag een bijzonder goede beurt door in de absolute slotseconde - in de buzzer zelfs - de 2-1 zege veilig te stellen tegen zevenvoudig landskampioen Charleroi Action 21, met een  doelpunt van de onlangs van derdeklasser Sahin Hasselt overgekomen ex-Gouden Schoen Samir Selimovic.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties