Action 21 wint topper bij Morlanwelz

Luc Goderis

Hasselt 6–0 Wezel
Hasselt bracht de opdracht tegen hekkensluiter Wezel zonder veel krachtenverlies tot een goed einde.  De bezoekers boden tijdens een zoutloze eerste helft nochtans keurig weerstand en dwongen zelfs enkele kansen af.  Na de pauze gingen ze, onder impuls van een grootse Cihan Özcan, echter reddeloos af.  Cihan scoorde driemaal en had nog een beslissende voet in de uithalen van zijn kompanen Ngarigota en Makhoukhi.

Carolo Frameries 2–3 Lommel
De thuisploeg programmeerde uit noodzaak deze uitgestelde wedstrijd van 26 januari in La Garenne terwijl ze om haar verhuis naar Châtelineau de hele kalender overhoop gooide.  Ze trad aan zonder Boumediane en Kazanza en kwam midden de eerste helft op achterstand. Lommel zette zich door en dikte na de rust – mede door de attente doelman Dandoy - zijn voorsprong aan.  Het werd heel erg spannend want meteen volgde de 1-2 en die bleef tot in de slotminuut een counterende Nicaise de bezoekers de drie punten bezorgde.  Via een own-goal van Papanicolaou werd het nog 2-3.

Morlanwelz 3–6 Charleroi Action 21
De nummers twee en drie uit de rangschikking brachten een pracht van een wedstrijd ten tonele.  De thuisploeg haalde optimaal voordeel uit de eerste helft en liep via 1-0 tot 3-1 uit, maar viel dan stil.  In de slotfase van de eerste helft klom Action 21 toch nog langzij.  Na de pauze liep Charleroi uit tot 3-5 en toen men met Medina als vliegende doelman ging spelen werd het in de slotminuut nog 3-6.  Action 21 had zijn sportieve revanche na 3-4 thuisverlies tegen Morlanwelz beet en maakt de strijd om de ereplaatsen achter leider Antwerpen nog bijzonder boeiend.

Borgerhout 2–3 Seraing
Seraing trad - tot teleurstelling van vele supporters - aan zonder de zieke Grünholz en doelman Talhaoui en Belmhani ontbraken bij de thuisploeg.  Na de prachtige openingstreffer kon Borgerhout zijn overwicht niet verder zetten.  Na de pauze herstelde het evenwichtig zich in de partij.  Bij de bezoekers deed de vaardige El Ghoulbzouri zich opmerken.  Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de thuisjongens nog nauwelijks vat op deze bijzonder vaardige youngster.  De winninggoal viel toen Borgerhout, na het tweede geel en de uitsluiting van Joundi, met een man minder diende te spelen.  In de slotseconden weerde doelman Habran nog een strafschop van Sababti.

Edegem 6-3 Houthalen Genk
Ondanks de onbeschikbaarheid van Plompen, Vercauteren, Roose en Seedo – zeg maar de kern van de ploeg – greep Edegem de drie punten.  Houthalen pakte het best uit maar raakte niet verder dan een 0-1 en 1-2 die nog voor de pauze overbrugd werden omdat Edegem in een ongewone bezetting eigenlijk beter in de wedstrijd kwam.  Tijdens de tweede helft stonden de bezoekers nog voor halfweg met een blauwe kaartenlast en die werd hen uiteindelijk fataal.  International Jaffal zette twee tienmeters om en El Haoual kreeg er nog ééntje niet voorbij doelman Lemmens, maar scoorde op de valreep toch nog een tweede keer.

Brussels 4–3 Junkies Frameries
Tijdens een gesloten eerste helft was weinig te beleven.  Het verdedigende concept van Junkies wierp vruchten af want ze klommen net voor de pauze op 0-1 en namen na de gelijkmaker opnieuw de voorsprong.  Zij hadden bij 3-2 en nog vijf minuten te gaan opnieuw langszij kunnen klimmen, doch Emilio kreeg de strafschop niet voorbij Ben Salah.  Toch werd het in de slotseconden nog 3-3 zodat voor Brussels een nieuw puntenverlies dreigde. Tot na een corner van Ferrian seconden voor affluiten Lucas de 4-3 scoorde.