Interview Luciano Olguin : "En nu vieren"

Joeri De Ren
| 0 reacties
Luciano Olguin : "En nu vieren"
Foto: © SC

Luciano Olguin vocht als een leeuw voor elke bal en was met zijn ongelooflijke inzet een ware gesel voor de Mechelse verdediging.   Hij kwam zelf dicht bij een doelpunt met het hoofd en bood Mounir Soufiani het enige en beslissende doelpunt van de partij aan.  De Argentijnse aanvaller verjaarde vrijdag en werd 25.  Vieren diende uitgesteld te worden tot na de wedstrijd van vandaag.  

Was de assist en de bijbehorende zege een passend verjaardagsgeschenk voor de Argentijn? "Dit is het mooiste cadeau dat ik me wensen kon. We hebben er alles aan gedaan om de drie punten thuis te houden en die punten zullen op het einde van de rit nog belangrijk zijn, volgens mij." 

Op de zege viel weinig af te dingen, al was het nochtans een moeilijke en fel bevochten pot voetbal op de Bosuil.  "Ze speelden zeer goed voetbal en op geen enkele moment legden ze zich neer bij de feiten. Wij speelden echter nog net een fractie beter en dat moest ook, want deze wedstrijd was van een ongekend belang voor ons en voor de fans." 

De spits scoorde zelf niet, maar deed scoren.  Gewoonlijk hoor je aanvallers dan clichés aanhalen om aan zulke vragen te ontsnappen.  Niet zo bij Olguin die duidelijk en welgemeend de spirit van Warren Joyce uitdraagt in zijn interview.  "Wie scoort is niet belangrijk, wel het resultaat.  En ik wil ook graag nog opmerken dat het doelpunt van Mounir een ware beauty was."

Nu kan de aanvaller dan eindelijk zijn verjaardag vieren, maar hoe gaat hij een feestje bouwen ?  "Daar hoef je je niet te veel bij voor te stellen. Ik ga nu vieren en genieten met mijn vriendin en onze vrienden en ik zal zeker ook de familie bellen." Veel feesten kan ook niet, want woensdag wacht er alweer een zware opdracht in de Beker en volgend weekend alweer een verplaatsingnaar Ronse. 

Hoe schat de Argentijn de kansen van zijn ploeg in voor titel en Beker ?  "Voor het kampioenschap is het duidelijk dat FC V Dender bang moet zijn voor ons en ook in Luik kunnen we winnen. Als je ziet hoe we tegen Standard als speelden en als je naar vandaag kijkt, dan weet je gewoon dat alles mogelijk is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties