Profliga wil tweede Intertototicket

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Profliga wil tweede Intertototicket
Foto: © SC

De Profliga, de verzameling van de Belgische eersteklassers, heeft aan de Europese voetbalbond UEFA gevraagd om een tweede Intertototicket. Het eerste ticket gaat naar de vierde in de competitie, een tweede ticket zou naar de vijfde gaan. 

Normaal heeft ieder land slechts recht op één ticket. De elf finalisten mogen naar de laatste voorronde van de Uefa-beker. Wie van die elf teams het uiteindelijk verst raakt in die Uefa-beker, wint de Intertotocup. Dit jaar was Newcastle United de laureaat.

Als er landen zijn die niet willen deelnemen aan de Intertotobeker, zoals Portugal dit jaar, dan gaat dat ticket naar een ander land en men begint in volgorde van de Europese coëfficiëntenlijst. België staat daarin twaalfde en dus lijkt de kans gering dat ons land twee teams zal mogen afvaardigen. Bovendien staat Frankrijk dat voor België staat altijd te springen voor een extra deelnemer.

Op dit ogenblik krijgt AA Gent net als vorig seizoen een ticket om deel te nemen aan de Intertotocup. Mocht de bekerfinale in mei straks gaan tussen Anderlecht en AA Gent, dan gaat dat ticket naar Club Brugge of Charleroi. Beide teams hebben evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties