Tsjechische bond beboet nationale ploeg

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tsjechische bond beboet nationale ploeg
Foto: © SC

De Tsjechische voetbalbond heeft de spelersgroep van de nationale ploeg een boete gegeven van 50.000 dollar. De reden daarvoor is het feit dat de spelers na de nederlaag in Praag tegen Duitsland (1-2-verlies, nvdr) een wild feestje hebben georganiseerd. Lukas Tucek, de bondsvoorzitter van Tsjechië, maakte vandaag het nieuws bekend.

Speler Tomas Ujfalusi vierde onlangs zijn 29ste verjaardag en dat moest volgens de Tsjechische sensatiekrant Sip gevierd worden tot in de vroege uurtjes. De spelers zouden volgens de tabloid ook bezoek hebben gekregen van prostituees, maar dat ontkennen de spelers. Tomas Rosicky liet weten dat er geen vrouwen aanwezig waren en dat er ook niet overdreven is met alcohol want anders waren ze volgens de Tsjechische kapitein maar belabberd verschenen op de eerstvolgende training.

Een woordvoerder van de Tsjechische voetbalbond liet weten dat de spelers spijt hebben van hun daad maar dat ze hun sanctie niet willen ontlopen. "We accepteren de sanctie voor het team en we zullen allemaal ons steentje bijdragen", aldus doelman Petr Cech. Tsjechië is zich momenteel aan het voorbereiden op de EK-kwalificatie-interland tegen Cyprus van komende woensdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties