Turken loven 'Helden van Athene'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Turken loven 'Helden van Athene'
Foto: © SC

Turkije zette afgelopen weekend één van de meest opmerkelijke resultaten neer. Het land ging winnen met 1-4 op het veld van aartsrivaal en regerend Europees kampioen Griekenland. De Turkse pers steekt dan ook een lofzang af en noemt de spelers de 'Helden van Athene'.

Hurriyet maakte zelfs gewag van de 'Veroveraars van Athene'. Het Turkse dagblad spreekt van een historische wedstrijd en hemelt bondscoach Fatih Terim op. Die moest het in de Griekse hoofdstad stellen zonder twaalf geblesseerden of geschorsten. 

Terim was zelf ook uitermate tevreden met de overwinning op de aartsrivaal. Hij liet weten dat de spelers die die wedstrijd speelden, opgenomen in de voetbalhistorie van het land. Wel wil hij niet dat de aandacht verslapt want volgens Terim zal de prestatie tegen Griekenland pas geslaagd zijn als komende woensdag ook gewonnen wordt van Noorwegen.

Grieks bondscoach Otto Rehhagel, drie jaar geleden nog de held van de natie, was uiteraard minder tevreden maar vond de zege van Turkije terecht. Rehhagel wist te vertellen dat hij zijn ploeg goed zag starten met een vroege openingsgoal maar dat de Turken nadien de wedstrijd in handen namen. Hij vond de bezoekers met een erg hoog tempo spelen en zag de Turken beter worden met de minuut. Het ziet er niet naar uit dat Griekenland volgend jaar zijn Europese titel zal kunnen verdedigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties