Braamhaar leefde zich uit in Moskou

Luc Goderis
| 0 reacties
Braamhaar leefde zich uit in Moskou
Foto: © SC

Scheidsrechter Eric Braamhaar had afgelopen weekend de taak om de Russische topper tussen CSKA Moskou en Lokomotiv Moskou in goede banen te leiden.  De Nederlander vond het een geslaagde proef.

"Een schitterende ervaring, echt fantastisch’’, was zijn eerste reactie. "Ze mogen mij zeker twee of drie keer per seizoen zo’n wedstrijd in een andere competitie laten fluiten.  Ik kan het iedereen aanbevelen. Je bent in een andere wereld, met andere gebruiken.  Dat is natuurlijk altijd het geval in het buitenland, maar dit keer was het net even anders, omdat het een wedstrijd uit een nationale competitie betrof.’’

"Zo'n derby leeft meer dan in Nederland.  Veel hectischer en de spelers vlogen er direct op.  Heel hoog tempo, fysiek spel en technisch een behoorlijk niveau.  Ik vond het een verademing om te fluiten, vooral omdat de acceptatie bij de spelers groot was.  Er waren geen enkele discussies bij gele kaarten, overtredingen of andere beslissingen."

"Er hing ook wat prestige aan voor de Russische bond.  Die nodigde tenslotte een buitenlandse scheidsrechter uit voor hun eigen competitietopper.  Dan moet het wel goed worden gedaan.  De situatie rond scheidsrechters is ook niet helemaal gezond in Rusland. Zij worden daar betaald door de clubs.  Als het de hoge heren niet aanstaat, staan ze zo op straat", aldus een positieve Braamhaar op de website van de KNVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties