Chicago Fire wil de 'Blanco-bounce' zien

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Chicago Fire wil de 'Blanco-bounce' zien
Foto: © SC

Het Amerikaanse Chicago Fire heeft zich versterkt met de Mexicaanse aanvaller Cuauhtémoc Blanco. Die werd tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 1998 in Frankrijk wereldbekend met zijn zogenaamde Blanco-bounce waarmee hij de bal tussen zijn twee benen klemde en over het been van de tegenstander sprong.

Blanco zal pas komende zomer overstappen naar de Major League Soccer. In de Verenigde Staten maken ze al de vergelijking met David Beckham die eveneens volgende zomer naar LA Galaxy verhuist. "Maar ik zou hem niet de Mexicaanse Beckham willen noemen. Ik vond het spandoek wel mooi waarop stond: Wie heeft Beckham nodig? We hebben Temo", aldus John Guppy, de voorzitter van Chicago Fire.

Blanco maakt nu nog het seizoen af bij zijn huidige Mexicaanse club América. Bij Chicago Fire is hij toe aan zijn tweede buitenlandse avontuur nadat hij eerder eventjes bij het Spaanse Real Valladolid speelde, maar dat was zonder succes. Blanco heeft in Chicago een contract tot 2009. Waarschijnlijk maakt hij op 1 juli zijn debuut voor Chicago tegen Colorado Rapids.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties