Sevilla wint nipt van Tottenham

Kristof Blomme

Sevilla heeft een nipte 2-1 overwinning geboekt tegen Tottenham. De Engelsen kwamen heel vroeg op voorsprong via Keane. Kanouté, vanop de stip, en Kerzhakov zetten de scheve situatie nog voor de pauze recht. Daar bleef het bij, waardoor Tottenham een goede uitgangspositie kon versieren.
De match begon slecht voor de Spaanse titelverdediger. Na amper twee minuten stuurde Berbatov spitsbroeder Keane diep. De Ier stuitte eerst nog op Palop, maar in tweede instantie trapte hij de bal wel tegen de touwen. Na twintig minuten floot ref Hamer een strafschop na een vermeende overtreding van Robinson op Correia. Kanouté trok zich niks aan van het protest van de bezoekers en trapte het leer beheerst tegen de touwen. Sevilla voerde nu de druk op en tien minuten voor de pauze kwam het dan ook op voorsprong. Kerzhakov kopte een voorzet van Escudé hard binnen.

Na de rust probeerde Tottenham weer het evenwicht te herstellen. Keane trapte van ver net naast. Aan de overkant kreeg Kanouté een grote kans, maar hij kopte naast. Een kwartier voor het einde zette Zokora, ex-Genk, een goede actie op. Het schot van de Ivoriaan was niet goed gericht. De laatste kans was nog voor invaller Malbranque. Hij werd diep gestuurd door Keane, maar faalde in de afwerking. Het bleef 2-1, waardoor alles nog mogelijk is in de terugmatch.