Vanmiddag kwartfinales Russische beker

Luc Goderis
| 0 reacties
Vanmiddag kwartfinales Russische beker
Foto: © SC

Vanmiddag en vanavond staan in Rusland de terugwedstrijden van de nationale bekercompetitie op het programma.  Naast ondermeer het stadsderby tussen Dinamo en Lokomotiv Moskou staat ook de klapper Spartak Moskou - Zenit St Petersburg geprogrammeerd.

Tweedeklasser Dinamo Bryansk verdedigt tegen Rostov FK op eigen veld een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd.  Rostov klom vorig weekend dankzij de eerste overwinning van het seizoen weg van de laatste plaats in de hoogste afdeling, maar reisde nu verzwakt af naar Bryansk.  Maar liefst zes basisspelers vielen de afgelopen week geblesseerd uit.  Milan VjesticaMihail Pjanovic, Essau Kanyenda, Iliya Kalashnikov, Iliya Bliznyuk en Maksim Buznikin moeten vanmiddag allen vanuit de lappenmand toekijken.
Dinamo Bryansk staat na vijf speeldagen in de tweede klasse op een gedeelde tweede plaats en volgt op amper één puntje van leider Shinnik Yaroslavl.

In Moskou staan Lokomotiv en Dinamo al voor de derde keer op korte termijn tegenover elkaar.  Tijdens de heenwedstrijd bouwde Dinamo een krappe 1-0 bonus op en ook tijdens de competitie wonnen ze.  Vanmiddag beslissen ze onderling wie van hen naar de halve finale mag.
 
Een eindje verderop in de Russische hoofdstad staat dé klapper van de kwartfinales geprogrammeerd.  Spartak Moskou en Zenit St Petersburg ontmoeten er elkaar ook al voor de derde keer op zeer korte tijd.  Spartak trok zowel tijdens de heenwedstrijd als in de competitie aan het langste eind.  In Luzhniki verdedigen de Moskovieten de 2-1 voorsprong die ze in Sint Petersburg bijeen voetbalden.
 
De laatste kwartfinale van de Russische voetbalbeker wordt in Samara afgewerkt.  Kriliya Sovetov sprokkelde twee weken geleden een goede uitgangspositie bij elkaar op het veld van FK Moskou.  Het werd toen 3-2.
 
De heenwedstrijden :
 
FK Moskou 3-2 Kriliya Sovetov
Rostov FK 1-2 Dinamo Bryansk (II)
Dinamo Moskou 1-0 Lokomotiv Moskou
Zenit St Petersburg 1-2 Spartak Moskou
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties