EK -17: België geeft winst uit handen

België heeft in zijn openingswedstrijd tegen Nederland 2-2 gelijkgespeeld. De Jonge Duivels kwamen twee keer op voorsprong, maar gaven in de slotfase alsnog de drie punten uit handen.

Vrije trap beslissend

De wedstrijd kon voor België niet beter beginnen. Na drie minuten belandde een verre vrije trap van doelman Jo Coppens in de voeten van Nill Depauw. De aanvaller knalde de bal hard en hoog in het doel van Sergio Padt. Genero Zeefuik en Luciano Narsing kregen voor de rust nog de kans om Nederland op gelijke hoogte te brengen, maar stuitten beiden op Coppens.

In tegenstelling tot de eerste helft begon de tweede periode goed voor de Nederlanders. Na vier minuten bracht Nacer Barazite onze noorderburen op gelijke hoogte. België nam het heft opnieuw in handen en werd daarvoor beloond. Eden Hazard, het Belgische goudhaantje in de kern, bracht de nationale ploeg na 57 minuten opnieuw op voorsprong. Onze landgenoten leken op weg naar een mooie zege en prachtige start van het tornooi tot Koen Hustinx drie minuten voor tijd Zeefuik foutief afstopte op de rand van het strafschopgebied. Giorino Wijnaldum draaide het leder mooi in de linkerhoek voorbij Coppens. In de slotfase verijdelde die nog wel dat Barazite de winning-goal zou maken.

Engeland koploper

Door het gelijkspel tussen België en Nederland neemt Engeland alleen de leiding in poule B. De Engelsen wonnen tegen het Ijsland, het ‘kleine broertje’ van het tornooi, en kunnen vrijdag met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd tegen onze Jonge Duivels. Een wedstrijd die voor onze landgenoten zeer belangrijk kan zijn indien ze de tweede ronde willen bereiken. Maar wie twee keer kan scoren tegen een Nederlandse ploeg die bekend staat om weinig tegentreffers te slikken, mag ook met een gerust gemoed uitkijken naar de volgende wedstrijd.