Borgerhout boog achterstand om

Luc Goderis
| 0 reacties
Borgerhout boog achterstand om
Foto: © SC

Farid Achalhi startte met Talhaoui in doel, Mohamed Kasmi, Joundi, Sababti en de 16-jarige Omar Zouggaghi.  Gelegenheidscoach Kris Gielens zette logischerwijs oude bekende Marc Vandecaetsbeek in doel en verder Said Makrani, Mario Carvalho, Youssef El Badey en Koen De Vocht.
 
Van bij de aanvang probeerde Borgerhout, Wezel op de eigen helft vast te zetten.  Voor een eerste trap op doel diende toch bijna drie minuten gewacht te worden, maar Sababti joeg de bal voorlangs en Vandecaetsbeek was niet echt verontrust.  Een minuutje later kapte Kasmi zijn verdediger goed uit, maar zijn schot week af op een Wezelse voet en ging via de staak in hoekschop.
 
Wezel liet zich niet imponeren door de Borgerhoutse druk en prikte regelmatig tegen.  Pavel Nadarski kwam alleen voor Talhaoui, maar die had de hoek goed verkleind en Nadarski mikte naast de verste staak.  De hoge druk van de thuisploeg verliep niet rimpelloos en al vroeg viel de vierde blauwe kaart.  Makrani plaatste de vrije trap echter naast het kader.
 
In de zevende minuut kaatste Zouggaghi met Joundi , maar Zouggaghi besloot op Vandecaetsbeek en trapte de rebound nipt naast.  Nog in dezelfde minuut legde Hitou uit de tweede lijn aan, maar Vandecaetsbeek was opnieuw attent.  Wat later ging hij bij een schot van Khalid Moussaoui goed plat.  El Badey zorgde na tien minuten met één klasseflits voor de voorsprong.  Hij slalomde zich voorbij twee verdedigers en vloerde Talhaoui met een plaatstbal.
 
Borgerhout was aangeslagen en daar profiteerden de bezoekers optimaal van om de score te verdubbelen.  Makrani zette zijn verdediger in de wind en kruiste naar de tweede paal waar Nadarski vrij kon inschieten. 
 
Hitou reageerde opnieuw met een schot maar Vandecaetsbeek duwde de bal in hoekschop.  De daaropvolgende schietkans was voor Talhaoui, maar hij mikte naast.  Op het kwartier stuurde Talhaoui, die opnieuw voluit ging mee voetballen, de bal naar Zeroual, die klaarlegde voor Zouggaghi, maar zijn schot ging via de paal naast.
 
In de slotminuut van de eerste helft heroverde Borgerhout de bal bijna aan de doellijn van Wezel.  Eens in balbezit werd goed gekeken om dan Kasmi in stelling te brengen en die aarzelde niet om de aansluitingstreffer binnen te knallen.
 
Veertig seconden na de herneming stond het bijna gelijk.  Een schot van Joundi werd eerst nog afgeblokt in hoekschop en zijn punter van zeilde wat later een halve meter boven doel.  Toch duurde het niet al te lang vooraleer de score opnieuw in evenwicht was.  Talhaoui lanceerd in de 22ste minuut Kasmi en die besloot onhoudbaar in de korte hoek.  Amper één minuutje later kon de thuisploeg opnieuw vieren.  Joundi legde goed breed en Kasmi schoot hoog binnen.
 
Talhaoui nam heel wat risico’s door, ondanks de voorsprong, mee te blijven voetballen en dat liep enkele keren bijna fataal af toen ondermeer Carvalho van op de eigen helft de bal naar het lege doel stuurde.  Na de forse start van de tweede helft werd het evenwicht hersteld en schakelde Borgerhout meer over op het controleren van de partij. 
 
Net na het halfuur lukte Kasmi een zuivere hattrick. Hij kapte zich vrij en knalde dan opnieuw hoog in doel.  Even was er een gevoel van veiligheid bij de thuisploeg maar dit hield niet lang aan.  Met nog ruim vier minuten te spelen lukte Wezel er in de aansluitingstreffer te potten. Opnieuw lag El Badey aan de basis van de combinatie.  Hij stuurde de bal snel diep naar De Vocht die in één tijd verlengde tot bij de jonge Jelle Nys aan de tweede paal, die aarzelde niet om hard en laag in te schieten.
 
Toen Borgerhout in de 37ste minuut ook nog een vijfde blauwe kaart incasseerde leek de partij nog alle kanten uit te kunnen gaan.
Een harde pegel van Makrani leek zelfs voorbestemd om de gelijkmaker op te leveren maar met een super-reflex hield Talhaoui zijn netten proper.  Wezel had ongetwijfeld graag opnieuw gestunt na hun recente zeg, maar een geïnspireerder Borgerhout liet zich niet meer verrassen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties