Vermeersch: 'Verwachtte meer respect van A'lecht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vermeersch: 'Verwachtte meer respect van A'lecht'
Foto: © SC

Het wordt komende zaterdag een Brusselse derby op het scherp van de snee. De titel zal Anderlecht alvast niet van de buren cadeau krijgen. Brussels-voorzitter Johan Vermeersch wil een stokje steken voor het mogelijke titelfeest van paarswit omdat hij vindt dat Anderlecht te weinig dankbaarheid zou tonen ten aanzien van Brussels.

"In het dossier voor de Brusselse subsidies heb ik veel inspanningen geleverd. Ik heb het hoofdstedelijke gewest zo ver gekregen om, weliswaar gespreid over vier seizoenen, veertien miljoen euro in de Brusselse voetbalclubs te pompen. Dat geld moet dienen om de jeugdinfrastructuur te verbeteren. Het geld werd volgens een verdeelsleutel toegekend. Het kostte mij veel energie om mij volledig achter dat dossier te zetten. Alle politieke partijen op één lijn krijgen, is niet evident. Wij kregen uiteindelijk vier miljoen euro, Anderlecht vijf miljoen euro. Da's toch een mooi cadeau, niet? Ik had op zijn minst een telefoontje verwacht van voorzitter Roger Vanden Stock of van manager Herman Van Holsbeeck, maar dat is niet gekomen. Andere clubs reageerden wel. Dit getuigt toch van weinig respect voor de geleverde arbeid", aldus een misnoegde Johan Vermeersch in Het Nieuwsblad.

Vermeersch heeft zijn spelers dan ook al ingelicht dat hij ontgoocheld is in Anderlecht. "Heel België kijkt dit weekend toe en dit is het moment om onze club te laten respecteren", aldus Vermeersch die zijn spelers ook een extra winstpremie heeft beloofd. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties