Beveren degradeert, Lierse naar eindronde

Philippe Crols
| 0 reacties
Beveren degradeert, Lierse naar eindronde
Foto: © SC

Beveren degradeert, Lierse moet naar de eindronde. Dat is het verdict na speeldag 34. Lierse won bij Lokeren terwijl Beveren niet voorbij STVV geraakte. Voor het overige eindigde de Brugse derby op een 3-3-gelijkspel en verloren zowel Racing Genk als Anderlecht op de laatste speeldag.

STVV kwam tegen Beveren tot twee maal toe op voorsprong, maar Beveren maakte ook twee keer gelijk. Sint-Truiden maakte op het einde er nog 3-2 van waardoor winst van Lierse volstond om het lot van de Waaslanders te bezegelen.

En zo geschiedde, want Lierse won met 1-4 in Lokeren. De Kempense club moet, of beter gezegd, mag nog de eindronde spelen.

De vierde plaats is eigendom geworden van AA Gent. Het speelde in Westerlo 1-1 gelijk, maar dat volstond. Daar veranderde de 3-1-overwinning van Charleroi tegen Zulte Waregem niets meer aan.

De Brugse derby was ook nog een interessante affiche. Harm Van Veldhoven nam in stijl afscheid van Cercle. Club-Cercle eindigde op 3-3.

Landskampioen Anderlecht ging dan weer de boot in tegen Bergen. Paars-wit verloor er met 3-1. Vice-kampioen Genk verloor ook, met 3-1 in Brussels.

Standard bleek dan weer met zijn hoofd al in Brussel te zitten. Het verloor op de laatste speeldag met 2-0 bij Moeskroen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties