STVV gaat gelijkspelen in Lens

Mario Lelievre

STVV speelde gisterenavond in het Franse Avion een oefenwedstrijd tegen Racing Club de Lens en wist deze af te sluiten met een scoreloos gelijkspel. We zagen een mooie eerste helft met weliswaar de meeste kansen voor de thuisploeg maar de stugge verdedigers van Sint-Truiden, en Frank Boeckx in het bijzonder, bleven overeind en hielden de 0-0. Het tweede bedrijf was van minder kwaliteit. Een 4.500-tal Lens fans gingen door het dolle heen toen monument en nieuwbakken trainer Guy Roux een voet op het veld zette.

Bij de kanaries twee testers, Robert Jr. Suleiman en Adama Coulibaly. Kersverse kanarie, Stijn Vreven, bleef op de bank. Bij de Fransen ex-Standard doelman Vedran Runje in de goal, na de rust mocht de jonge Belgische belofte David Pollet in de spits opdraven bij  Lens en kreeg nog de beste kans van de wedstrijd voor de voeten. Ex-Anderlecht spits Aruna Dindane zat in de lappenmand. Voor de Fransen was het hun eerste oefenwedstrijd, vandaag vertrekken ze op oefenkamp naar Zwitserland. [TH]