Standard opnieuw onderuit

Dirk Pieters

Standard heeft opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd verloren. Dit keer was Le Mans te sterk voor de ploeg van trainer Michel Preud’homme.

Standard begon nochtans zeer goed aan de wedstrijd met heel wat kansen, maar vooral Mbokani vergat de goede mogelijkheden te benutten. De ex-aanvaller van Anderlecht wrong heel wat kansen de nek om. Vlak voor rust kreeg Standard het deksel op de neus. Romaric, ex-Beveren, schoot wel raak en bracht zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Vlak na rust kregen de bezoekers een tweede zware tik. Doelman De Vriendt werkte de bal in zijn eigen doel en bracht zo de stand op 2-0. Na het tweede doelpunt probeerde Standard nog wel, maar scoren zat er niet meer in. [AN]

Doelpunten: 45' Romaric 1-0, 46' De Vriendt 2-0 (own)
Standard: De Vriendt, Camozzato, Sarr (64' Toama), Onyewu, Dante, Mulemo (82' Dupré), Fellaini, Witsel, Defour, Mbokani, De Camargo (78' Lukunku)