Interview Lemmens: 'Foutjes moeten eruit'

Bart Hermans
| 0 reacties
Lemmens: 'Foutjes moeten eruit'
Foto: © SC

Na de verloren wedstrijd van Dender op Roeselare spraken we met Dender-doelman Erwin Lemmens. Onze 31-jarige landgenoot moest niet veel reddingen doen maar kreeg wel drie doelpunten binnen.
 
Je had vandaag relatief weinig werk. Roeselare scoorde gemakkelijk?
 
"Ze staan drie keer alleen voor mij dus zo is het gemakkelijk afwerken. Het zijn cadeautjes die ze krijgen. Het is lastig en zo kan je er weinig aan doen. Het is niet leuk als je geen bal moet pakken. In tweede wordt dat misschien niet afgestraft maar in eerste wel. Dat is iets dat we deze week toch moeten bespreken."
 
De trainer zei dat jullie vandaag leergeld betalen?
 
"Dat is letterlijk zo. Dit is een nieuwe groep. We willen goed voetballen en op training lukt alles goed. Vandaag vond ik ons voetballend beter dan Roeselare maar die laatste pas kwam er niet uit. Maar als je achteraan dan foutjes maakt worden die afgestraft en ga je met de billen bloot naar huis."
 
Jullie krijgen vandaag ook vijf gele kaarten?
 
"Dat is misschien veel maar voetbal een sport waarin je hard moet zijn. Er waren geen vuile overtredingen bij en de kaarten waren vrij gemakkelijk gegeven. Maar daar moeten we niet naar kijken. We hadden de kans met Henri (Munyaneza) om op 1-1 te komen, die lobbal moet altijd binnen zijn. We maakten misschien ook aanspraak op een penalty. Als je er dan één van maakt, kan je het Roeselare nog heel lastig maken. Dat gebeurt dan niet en dan krijg je de volle lading."
 
Volgende week komt Anderlecht op bezoek. Jullie krijgen er een paar nieuwe jongens bij. Anderlecht is op het moment niet sterk bezig, misschien de kans om iets te grijpen?
 
"Ja, Anderlecht is op komst maar je moet naar je eigen zien en we weten ook dat Anderlecht een topploeg is die voor de titel gaat. Toch wil dit niet zeggen dat je niet kan stunten. Je moet in alles geloven en er in blijven geloven. Vandaag zijn het drie foutjes en die moeten eruit zijn tegen Anderlecht want anders krijg je een afstraffing. We hebben woensdag in de eerste helft tegen Murcia gezien dat die jongens wel echt iets kunnen bijbrengen. De jongens die nu spelen moeten natuurlijk ook hun kans krijgen maar met die versterkingen erbij wordt de concurrentie in de groep groter. Ik denk dat we voorin er iets bij moeten hebben en achteraan wat zuiverder moeten worden."
 
Een nul op negen kan ook voor onrust zorgen, er komen ook nog een paar jongens bij?
 
"Ik denk dat we op het moment een beetje aan het wachten zijn op de spelers die er bij komen. Daar zijn een paar heel goede voetballers bij die we wel kunnen gebruiken. Voor veel ploegmaats is het nog wat zoeken. Het ritme is voor veel jongens wat hoger dan de vorige seizoenen en dat is toch ook wat aanpassen. Het zijn die kleine individuele fouten die eruit moeten. Vorige week verliezen we de wedstrijd met een own goal en vandaag door die drie fouten." [AN]
Bart Hermans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties