Club maakt jacht op koppositie

Rita De Meyer
| 0 reacties
Club maakt jacht op koppositie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Sint-Truiden hebben de eer om vanavond de derde speeldag van de Jupiler League af te trappen. Het contrast tussen beide ploegen is groot: Club won zijn eerste twee wedstrijden, Sint-Truiden verloor ze allebei. Voor beide ploegen staat er dan ook veel op het spel.

Club wil de goede start onder Jacky Mathijssen bevestigen met een derde zege op rij. Met negen op negen zouden de Bruggelingen zo voorlopig de leiding nemen in het klassement. Blauw-zwart zal het wel zonder Jonathan Blondel moeten doen, mogelijk zelfs zonder Sven Vermant. De kans bestaat dan ook dat de 19-jarige Robbe Van Ruyskensvelde zijn debuut maakt als verdedigende middenveler. Stepan Kucera keert -met een masker op- terug uit blessure, al start hij wellicht uit voorzorg op de bank.

Bij Sint-Truiden zijn Peter Van Houdt en Sander Debroux er nog steeds niet bij. Wel aanwezig zijn Matthias Trenson en Timothy Dreesen, twee jongens met een verleden bij Club Brugge. Dreesen staat zelfs nog onder contract bij blauw-zwart, hij werd dit seizoen uitgeleend om ervaring op te doen. 

Niet alleen voor Trenson en Dreesen wordt dit een speciale wedstrijd, ook Club-coach Mathijssen ontmoet immers een oude bekende. Hij was van 2001 tot 2004 trainer van Sint-Truiden en stuwde de club met een vierde plaats en een bekerfinale naar ongekende hoogten.

Maar Mathijssen kennende zal dat vanavond weinig meespelen. Hij wil gewoon de drie punten, want dat brengt zijn team naar de kop van het klassement. Met een zege op zak zou Club Brugge met een gerust hart de overige wedstrijden van het weekend kunnen volgen, puntenverlies zou ongetwijfeld een grote ontgoocheling zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties