R.Lebbeke wint nipt van Wolvertem SC

Gentil Dossche
| 0 reacties
R.Lebbeke wint nipt van Wolvertem SC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Het bezoek van de Brabantse 1ste Provincialer was voor Rapide een goede test en die werd met succes doorstaan. Wolvertem bleek een evenwaardige en moeilijke tegenstander zodat winst en verlies dicht bij elkaar lagen.
Beide ploegen begonnen enigszins aarzelend aan de wedstrijd. Pas rond het kwartier noteerden we een eerste gevaarlijke fase. Ben Bogaerts moest plat op een hoekschop van Kevin Trienpont. Aan de overzijde kopte Gerwin Van den Eynde een voorzet achteruit. Geert Van Praet knalde het leder in de vlucht op de paal (19’). Dimitri Dhondt kopte een strakke vrije trap van Tim Vierbergen over (26’). Gerwin Van den Eynde glipte door de buitenspelval. Kevin Scheerlinckx kon nog net onheil voorkomen vóór de aanstormende Jo Van den Bossche (31’). Stefan Van Holsbeeck knalde 2 keer over het bezoekende doel (33’, 45’). Tussendoor vonden Gerd Van Assche (35’) en Foad El Makrini (37’) Koen Mathys op hun weg.
 
Onmiddellijk na de rust liet Tim Vierbergen de bezoekende defensie ter plaatse. Roel Van den Bergh kon de haarfijne voorzet net niet beroeren. Kevin Trienpont zag hoe Ben Bogaerts de bal uit zijn doelvlak ranselde. Stefan Van Holsbeeck nam een nieuwe voorzet van Tim Vierbergen in één tijd op de slof maar mikte naast (51’). Even over het uur moest Wolvertem met 10 verder toen Gerd Van Assche tegen een tweede gele kaart aankeek. Luttele minuten later kopte Roel Van den Bergh een hoekschop op de paal. Toen Siemen Verhaegen aan de haal ging vond hij Kevin Trienpont en die liet de kans niet liggen (68’). Peter Van Brempt stuurde Van den Bergh diep. Roel schoof het leder onder Ben Bogaerts maar Cedric De Ridder kon nog net opruimen (71’). Stefan Van Holsbeeck knalde een voorzet van Jeff De Visscher naast (76’). Jeff De Visscher bereikte Kevin Trienpont. Roel Van den Bergh trapte de voorzet op Ben Bogaerts (80’). Stony Tuema vlamde voorlangs (82’) en ook maatje Robby Laeveren miste de goede richting (83’). Siemen Verhaegen kopte een voorzet naast (83’). De snelle Stony Tuema omzeilde de buitenspelval maar schoof het leder opnieuw iets te scherp voorlangs (88’).
 
Al bij al een best aangename wedstrijd die de aanwezigen kon bekoren. Zaterdagavond (19u30) ontvangt Rapide de ploeg van FC Kerksken in het kader van de Beker van Oost.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken (63’ Peter Van Brempt), Dimitri Dhondt (46’ Roel Van den Bergh), Tim Vierbergen (63’ Siemen Verhaegen), Koen Baetens, Lendert Putteman, Stefan Van Holsbeeck, Kevin Trienpont
 
Wolvertem SC: Ben Bogaerts, Gerd Van Assche, Xavier Lefebvre (72’ Kele Bertin), Geert Van Praet, Pieter Willem (72’ Robby Laeveren), Cedric De Ridder, Foad El Makrini, Gerwin Van den Eynde (63’ Stony Tuema), Bjorn Colsoul (63’ Gerd Van Aken), Jo Van den Bossche
 
Doelpunt: 68’ Kevin Trienpont 1-0
Rode kaart: 64’ Gerd Van Assche (2x geel)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties