Blackburn plaatst zich simpel

Luc Goderis

Blackburn heeft zich donderdagavond voorbij MyPa 47 gewerkt naar de eerste ronde van de Uefabeker.  De Rovers morsten tijdens de eerste helft niet alleen rijkelijk met de kansen, maar stuitten daarenboven op sterk keepende Janne Korhonen.  Na de pauze schilderde David Bentley een volley in de kruising en in de toegevoegde tijd bezorgde Jason Roberts de blauwwitten de 2-0.

Een zelfverzekerde Mark Hughes joeg donderdag wel een veredeld B-elftal in de wei voor de terugwedstrijd tegen het Finse MyPa, maar toch domineerden de Rovers van start tot finish.  Jason Roberts had al zeer vlug het openingsdoelpunt aan de voet, maar de donkere aanvaller mistrapte zich.  Zelfs zonder aanvallend ingestelde spelers als David Dunn, Robbie Savage, Roque Santa Cruz en Benni McCarthy reeg de thuisploeg de kansen aan elkaar, maar stuitten daarbij telkens op een sublieme doelman Janne Korhonen.  Statistieken zeggen nooit alles, maar bijna 70% balbezit en 25 crosses (dat is meer dan één per twee minuten) bewezen de dominantie van de thuisploeg.  Aan de pauze hadden gerust forfaitcijfers op het bord kunnen prijken, maar toch bleef het 0-0.

Na de herneming bleef Blackburn uit hetzelfde vaatje tappen en dit keer loonde het wel vlug.  Morten Gamst Pedersen bediende David Bentley en de belofteninternational schoot de bal in één tijd in de kruising.  MyPa kon op geen enkel ogenblik een vuist maken en voetbalde over de volle negentig minuten geen enkele deftige kans bijeen.  De Rovers, die nu al dertien wedstrijden op rij ongeslagen zijn, namen de voet van het gaspedaal en tikten de wedstrijd rustig uit.  Hughes benutte de resterende tijd nog om jeugdspeler Martin Olsson van het echte werk te laten proeven.  Helemaal op het einde pikte Roberts toch nog zijn goaltje mee.  Invaller Matt Derbyshire kopte een hoekschop van Bentley door en Roberts tikte simpel binnen.