Tegenstanders van de Belgische teams

Yves Dekoning
| 0 reacties
Tegenstanders van de Belgische teams
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De loting voor de eerste ronde van de Uefa Cup was de Belgische ploegen gunstig gezind. Ze mogen alledrie eerst op verplaatsing aantreden. Anderlecht moet het opnemen tegen Rapid Wien, Standard bekampt Zenit St Petersburg en Club Brugge mag tegen SK Brann de wei in. Toch moet Anderlecht eerst thuis omdat anders Rapid en Austria op dezelfde dag in Wenen zouden spelen.

Rapid Wien 

Rapid Wien is een Oostenrijkse topclub, opgericht in 1898. Het is de meest succesvolle club in Oostenrijk, maar sinds 1996 speelde Rapid nog maar één keer kampioen. Om in de eerste ronde van de Uefa Cup te geraken schakelde Wien vlot Dinamo Tblisi (3-0 en 5-0) uit. Twee jaar geleden verloren ze in de groepsfase twee keer van Club Brugge. 


Zenit St Petersburg

Zenit St Petersburg is de ploeg van Nicolas Lombaerts. De jonge Rode Duivel verliet AA Gent om in Rusland zijn geluk te zoeken. De club kende vele periodes van ups en downs en won één titel (1984), maar lijkt de laatste jaren weer op de goede weg. Met de miljoenen van Gazprom en onder leiding van Dick Advocaat wil Zenit op zoek gaan naar een tweede titel en Europese faam. In de laatste voorronde werd alvast het Slovaakse Moravce opzij geschoven met twee ruime zeges (2-0 en 3-0). Naast Lombaerts spelen ook Fernando Ricksen, Martin Skrtel en Fatih Tekke in St Petersburg.


SK Brann

SK Brann Bergen schakelde in de laatste voorronde Suduva (Lithouwen) uit. Brann won twee keer (2-1 en 3-4). De club haalde tien jaar geleden de kwartfinale van Europa Cup II, maar kwam de laatste jaren niet meer voorbij de eerste ronde. Brann speelde twee keer kampioen in Noorwegen, de laatste titel dateert van 1963. Momenteel is de club wel koploper in de Noorse competitie. Bekendste spelers zijn Eirik Bakke, Robbie Winters en Martin Andresen.


Wil ook jij door ons op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Download dan nu gratis en vrijblijvend de Voetbalkrant News Reader [ hier ] Meer info over het systeem kun je hier vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties