Bayat trekt weer van leer tegen de refs

Bayat trekt weer van leer tegen de refs
Foto: © SC

Bij Charleroi raken ze maar niet uitgeraasd over de wedstrijd van vorige zondag tegen Club Brugge. De gedroomde revanche tegenover hun ex-trainer Jacky Mathijssen kwam er niet nadat François Sterchele in de slotfase vanop de stip nog gelijkstelde (1-1, red). Mogi Bayat, de manager van de Karolo's, trekt weer van leer tegen de scheidsrechters in de kranten Het Laatste Nieuws en La Gazette des Sports.

Bayat zegt dat hij tijdens de rust Mathijssen heeft zien praten met de vierde scheidsrechter. "Hij is er zo in geslaagd het gedrag van de scheidsrechters te beïnvloeden dat hij het resultaat heeft doen kantelen", aldus Bayat. De club stuurde alvast een brief naar de Belgische voetbalbond om te laten onderzoeken wat er precies gebeurd is tijdens de rust van de wedstrijd. Een eventueel onderzoek zou weliswaar niet veel opleveren. Ondertussen reageren Jacky Mathijssen en vierde official Gino De Belder erg verbaasd op de aantijging.

"Ik zou niet weten wat ik tegen de vierde ref heb gezegd. Een conversatie tijdens de rust? Helemaal niet waar. Laat Bayat maar klacht indienen. Hier is niets van aan", aldus Mathijssen in Het Laatste Nieuws. Dezelfde teneur is te horen bij Gino De Belder. "Er is tussen Mathijssen en mij niet meer of minder contact geweest dan met Philippe Vande Walle. Tijdens de rust is er niet gesproken en daar ben ik zeker van", aldus De Belder.

Voor Bayat is de moraal van het verhaal erg eenvoudig. Voor hem vallen de beslissingen van de scheidsrechters te vaak in het nadeel uit voor Charleroi. Hij haalt hierbij nog eens uit naar scheidsrechters Peter Vervecken en Luc Wouters. "Ik zeg niet dat Vervecken oneerlijk is, maar als hij zoals tegen Germinal Beerschot zondigt en zeven gele kaarten trekt in 17 minuten, dan kan ik niet anders dan hem een paljas te noemen. Hij heeft het eindresultaat van die wedstrijd beïnvloed. Dat geldt ook voor Wouters die ons vorig seizoen drie keer rood gaf en nu Club een strafschop schonk. Hij is een nul en het wordt tijd dat er iets gaat veranderen", besluit een nog altijd over zijn toeren zijnde Bayat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties