Club en Cercle wippen over Genk, zege voor STVV

Dirk Pieters
| 0 reacties
Club en Cercle wippen over Genk, zege voor STVV
Foto: © SC

Zaterdagavond stonden er zeven wedstrijden van de tiende speeldag in de hoogste klasse op het programma. Leider Standard komt morgen pas in actie, maar daarom was het niet minder spannend. 

Racing Genk kon de moeilijke verplaatsing naar Moeskroen niet tot een goed einde brengen. Vrancken bracht de Limburgse club nog wel op voorsprong, maar Custovic zorgde na de rust voor de 1-1 eindstand. 

Ook Cercle Brugge kende weinig problemen op het veld van KV Mechelen. De ploeg van Glen de Boeck won met 0-4 tegen een tienkoppig Mechelen en blijft het zo verrassend goed doen in de hoogste klasse.

Westerlo weet weer wat winnen is. De ploeg van Jan Ceulemans versloeg, zonder Ogunsoto, Roeselare (dat al gauw met tien verder moest) met 6-0. Eindelijk nog eens doelpunten en feest in het Kuipje.

Club Brugge pakte ook de drie punten tegen Dender. Blauw-zwart won met 2-0 en kwam nooit echt in de problemen tegen de nieuwkomer in de eerste klasse. Wesley Sonck en Karel Geraerts zorgden voor de treffers. Club neemt zo de tweede plek alleen in handen.

Germinal Beerschot kon op eigen veld nog eens winnen. Het was Malki die de netten tweemaal deed trillen tegen FC Brussels en ook invaller Verhoeven deed zijn duit in het zakje: 3-0

De wedstrijd tussen Lokeren en Charleroi was niet om aan te zien, maar kreeg in de slotfase dan toch een winnaar. Lokeren haalde het uiteindelijk met 1-0. Sint-Truiden heeft ook zijn eerste overwinning beet van het seizoen. Het won met 2-1 van Zulte Waregem. [AN]

Uitslagen:

Moeskroen - Racing Genk: 1-1

Lokeren - Charleroi: 1-0

Club Brugge - Dender: 2-0

Westerlo - Roeselare: 5-0 

Germinal Beerschot - FC Brussels: 2-0

KV Mechelen - Cercle Brugge: 0-4

Sint-Truiden - Zulte Waregem: 2-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties