Gent houdt rekening met vertrek van Sollied

De Nijs Michael
| 0 reacties
Gent houdt rekening met vertrek van Sollied
Foto: © SC

Het is al enkele dagen duidelijk dat Rosenborg er heel veel voor over heeft om AA Gent-trainer Trond Sollied terug naar Noorwegen te halen. Hoewel zowel AA Gent als trainer Sollied al lieten weten dat een vertrek van de trainer niet aan de orde is, blijft de club uit Trondheim pogingen ondernemen om de Buffalo's en Sollied zelf te overhalen. Technisch directeur Knut Torbjorn Eggen is daarom van plan om deze week zelf naar België af te reizen. AA Gent-manager Michel Louwagie laat intussen een eerste keer blijken dat de club een vertrek van de Noorse coach niet uitsluit.

Bij Rosenborg benadrukt men dat er eerst een akkoord tussen beide clubs moet zijn voor er onderhandelingen met Trond Sollied zelf gestart kunnen worden. Net daarom komt technisch directeur Eggen deze week naar België. Het is duidelijk dat geld geen probleem is voor de Noren en dat dringt nu ook bij het Gentse bestuur door. Toch zegt men bij Gent dat Sollied in principe niet kan vertrekken, de coach ligt namelijk onder contract tot eind dit seizoen en dat contract bevat geen opstapclausule. Toch weten ze bij Gent als geen ander dat elk contract kan verbroken worden, onder andere Sollied zelf verliet de club al eens toen hij nog onder contract lag. Louwagie blijft er rustig bij: "We zijn niet naïef, maar we zullen de problemen oplossen als ze zich stellen", liet hij optekenen. De manager ontkende niet dat de Buffalo's rekening houden met een vertrek van Sollied. "We houden met verschillende scenario's rekening. Maar als hij toch zou vertrekken zijn er nog trainers genoeg, we hebben trouwens ook nog Janevski en Van Puyvelde achter de hand", vertelde Louwagie nog.

Voorzitter De Witte laat dan weer weten dat geld absoluut geen rol speelt voor AA Gent. Volgens hem verzekerde Sollied dat hij AA Gent niet zal verlaten tijdens de winterstop. "Het zou erg spijtig zijn indien het tegendeel waar zou worden", reageerde de preses. Toch is het opvallend dat het bestuur van de Buffalo's, in tegenstelling tot de uitspraken van vorige week, plots wel rekening begint te houden met een vertrek van de Noorse coach. Sollied zelf is intussen nog niet terug uit Noorwegen. De coach benadrukt zelf dat hij voor privé-zaken in zijn thuisland is, een eventuele transfer zou hier niets mee te maken hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties