Club Brugge leider, Cercle en Anderlecht winnen

Dirk Pieters

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma. Club Brugge deed een uitstekende zaak nadat het met 1-0 won van Zulte Waregem. Door de overwinning is blauw-zwart opnieuw leider in de hoogste klasse.  Dusan Djokic zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ook Anderlecht hield de drie punten thuis. Bart Goor bracht paars-wit op voorsprong, maar nog voor de rust maakte Stef Wils gelijk. Gelukkig was  Serhat Akin present om de landskampioen met twee doelpunten de drie punten te schenken.

Germinal Beerschot deed een uitstekende zaak. De Antwerpse club kende niet echt veel problemen met Roeselare en won met 2-0. Martijn Monteyne en Tosin Dosunmu zorgden voor de doelpunten.

Voor Cercle Brugge blijft het sprookje duren. Dit keer ging de ploeg van trainer Glen De Boeck met 0-1 winnen op het veld van Bergen. Honour Gombami zorgde al na vier minuten voor het enige doelpunt en in de slotfase scoorde Kristof Snelders nog de 0-2.

Charleroi deed wat het moest doen: winnen van Dender. De ploeg van trainer Philippe Vande Walle won met het kleinste verschil. Orlando Dos Santos Costa werd iets over het uur de matchwinnaar.

Enkel AA Gent liet een zware steek vallen op het veld van Sint-Truiden. Het verloor met 2-1. Twee strafschopdoelpunten van Cephas Chimedza zorgden voor een tegenvaller bij de mannen van Trond Sollied. Nochtans was AA Gent als eerste op voorsprong gekomen via Dominic Foley. [AN]