Anderlecht volgt vervanger voor Hassan

Anderlecht volgt vervanger voor Hassan
Foto: © SC

In de Israëlische pers staat te lezen dat RSC Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op Maor Buzaglo. De 19-jarige spelverdeler zou volgende zomer Ahmed Hassan moeten vervangen.

Anderlecht kwam Buzaglo op het spoor toen men in de voorbereiding op het duel in de Uefa Cup Hapoel Tel Aviv ging scouten. De middenvelder speelt bij Bnei Sachnin, maar is nog eigendom van Maccabi Haifa. Bij zijn nieuwe ploeg wist Buzaglo al vijf maal te scoren en gaf hij zes assists. De aanvallende middenvelder heeft dan ook een groot aandeel in de voorlopige tweede plaats die de promovendus momenteel bezit in de Israëlische eerste klasse. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Hapoel Petah Tikva en scoorde hij 5 maal in 24 wedstrijden.
 
Door zijn prestaties dit seizoen is het talent ook al opgeroepen voor de Israëlische nationale ploeg en mocht hij tevens al twee keer meespelen. Vooral bij de jeugd was de middenvelder goed bij schot, want bij de U19 scoorde hij 21 maal in 35 optredens en 9 keer in 12 optredens bij de U17. Buzaglo maakte tevens al kennis met West-Europese competities, want hij speelde nog bij de jeugd van Olympique Lyon, waar hij op internationale verplaatsingen de kamer deelde met Karim Benzema, en Juventus. In Israël wordt de middenvelder de opvolger genoemd van Yossi Benayoun die momenteel op de loonlijst van Liverpool staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties