Analyse Devroe evalueert Club Brugge (deel 2)

Nico Wieme
| 0 reacties
Devroe evalueert Club Brugge (deel 2)
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Luc Devroe, sportmanager van Club Brugge, kijkt op de clubwebsite terug op een bewogen jaar bij FCB. Tevens maakt hij van de gelegenheid gebruik om een blik op de toekomst te werpen. In dit tweede deel laten we hem even vooruitblikken.

Beker
Luc Devroe hecht duidelijk veel belang aan de bekerwedstrijd van 14 januari tegen stadsgenoot Cercle. “Voor beide ploegen is het na drie weken zonder voetbal starten vanaf nul. Daarom beschouw ik deze partij als richtinggevend voor het verdere verloop van onze terugronde. Het wordt een dubbeltje op zijn kant: bij kwalificatie zal die match ons extra energie geven voor het vervolg. Na de bekerderby wordt de bekercompetitie verdergezet met telkens heen- en terugmatchen. Dat ligt ons sowieso beter.”
 
Terugronde
De Brugse sportmanager denkt dat Club in de terugronde sterker voor de dag zal komen. Inkomende transfers zijn daarvoor niet echt nodig, want de spelers die uit blessure terugkomen, worden als versterkingen beschouwd. “We zullen een aantal spelers recupereren. Ik denk dan vooreerst aan Wesley Sonck die in de vier wedstrijden die hij voor ons speelde duidelijk zijn toegevoegde waarde aan ons elftal heeft bewezen. Daarnaast hoop ik dat het trio Koen Daerden, Antolin Alcaraz en Gertjan De Mets ergens eind februari inzetbaar zal zijn. Met frisse spelers en zonder bijkomende blessures zie ik ons een sterke terugronde spelen.”
 
Invloed Afrika Cup
Devroe heeft het niet zo begrepen op het tijdstip van de Afrika Cup. Deze Afrikaanse landencompetitie houdt iets te weinig rekening met de spelers die in Europa de kost verdienen. Club zal het een tijdje zonder zijn dribbelwonder Elrio van Heerden moeten stellen. “Dat klopt, maar dat is ook zo voor Standard en Anderlecht. Ook onze titelconcurrenten zullen een aantal sterkhouders moeten missen eind januari. Dus daar mogen we niet over klagen. Jammer dat die Afrikaanse beker niet samenloopt met Europese tornooien. Nu goed, veel erger zou het zijn mocht Elrio terugkeren met een blessure. Daarom hoop ik dat hij gezond en wel terugkomt en... hoe eerder hoe liever.”
 
Titel
De titel is duidelijk een heikel onderwerp voor de Bruggeling. Of Brugge kans maakt op de landskroon, zal pas eind januari duidelijk worden. Dan kan de transferperiode geëvalueerd worden. “Club wil heel graag die titel. Vóór het seizoen hadden we drie objectieven: in de beker en de competitie zo lang mogelijk meedoen voor de prijzen en in Europa overwinteren. Dat laatste objectief lag al vlug aan diggelen. In de beker zie ik de bekerderby als de cruciale match. Club is echter een bekerploeg, dus die reputatie zullen we moeten hard maken. Om over de titel te spreken vind ik het dus te vroeg. Ook al is het onze absolute wens om kampioen te spelen.”
 
Wensen
Tot slot wenst Devroe dat blauw-zwart toch minstens één prijs pakt, al was het maar om het fantastische publiek waarover men beschikt, een plezier te kunnen doen. Ook in het dossier ‘nieuwe stadion’ wil hij graag vooruitgang boeken en liefst een definitief ja-woord krijgen, want een nieuwe Brugse voetbaltempel is volgens Devroe absoluut noodzakelijk voor de verdere uitbouw van Club Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties