Pieter Collen kiest voor nummer 17

Olivier Niclaus
| 0 reacties
Pieter Collen kiest voor nummer 17
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pieter Collen, op overschot bij Feyenoord, heeft vandaag een contract getekend bij Sint-Truiden. Na de komst van Gobec opnieuw een versterking voor de verdedigingsgordel.

Verdediger Pieter Collen, 27 jaar intussen, trekt morgen voor de eerste maal zijn STVV-shirt aan. De speler legde vandaag de nodige medische testen af, met positief resultaat. Aangezien er nog een aantal details moeten worden geregeld, is de duur van het contract nog niet bekendgemaakt. 

Lefgozer Collen, die zowel rechts als centraal in de verdediging kan worden uitgespeeld, begon op 17-jarige leeftijd zijn loopbaan bij KAA Gent. Als beloftevolle speler groeide hij op jeugdige leeftijd uit tot de sterkhouder achterin. Dit ging uiteraard niet ongemerkt voorbij voor tal van scouts en na zijn eerste volledige seizoen koos hij voor het Nederlandse Vitesse Arnhem.

Via Vitesse en later ook NEC kwam hij in de zomer van 2001 terecht bij topclub Feyenoord, waar hij mede door blessures een wisselvallige periode meemaakte. Hij stond vaak in de basiself maar werd ook twee keer uitgeleend aan NAC. Sinds begin dit seizoen viel hij vaak buiten de selectie en speelde hij mee met Jong Feyenoord, waardoor een transfer zich opdrong. Ondermeer ontdekker Johan Boskamp (Dender), maar ook Lokeren en KV Mechelen trokken aan zijn mouw. Vandaag besliste Collen om te kiezen voor een onvervalst avontuur bij het noodlijdende STVV. Een mooie transfer die voor meer defensieve stabiliteit moet zorgen bij de huidige nummer 17.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties