Anderlecht verliest van derdeklasser

Philippe Crols

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft op woensdagavond met 2-0 verloren van Cartagena. Daarmee kwam er voor de landskampioen ook meteen een einde aan de winterstage in het Spaanse La Manga.

De nederlaag van Anderlecht is vrij verrassend te noemen. Cartegena is namelijk slechts een Spaanse derdeklasser, maar klopte paars-wit dus toch met 2-0.

Anderlecht domineerde in de eerste helft en kreeg ook goede kansen, maar de Spanjaarden benutten hun enige kans van de eerste helft. Een hoekschop werd in doel verwerkt.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar kansen verzilveren lukte ook nu niet voor Anderlecht. In de laatste minuut werd het dan nog 2-0. Debutant Gillet maakte een own-goal.

Anderlecht speelde met: Proto (45' Zitka), Gillet, De Man, Sare (77' Gillis), Deschacht, Chatelle (45' Mpenza), Baseggio, Boussoufa, Goor, Frutos (45' Théréau), Serhat (65' Vlcek).