Bekerkoorts stijgt in Brugge

Nico Wieme
| 0 reacties
Bekerkoorts stijgt in Brugge
Foto: © SC

Maandagavond staat de derby tussen Cercle en Club Brugge op het programma van de achtste finales van de Beker van België. De groen-zwarte brigade is uit op revanche na de competitienederlaag van begin november.

Nog één keer slapen en de huidige voetbalhoofdstad van het land komt weer tot leven. Maandag om 20u45 kijken de stadsrivalen Cercle en Club Brugge elkaar in de ogen in het Jan Breydelstadion. Hun doel: een plaats in de kwartfinales van de Belgische beker.
 
Bekerploeg Club
Club Brugge bouwde de afgelopen jaren een zekere bekertraditie op. Het is dan ook recordhouder in België wat het aantal bekeroverwinningen betreft. Tien keer mocht het de trofee in de lucht steken. Club is uitgegroeid tot een typische bekerploeg. Vorig seizoen werd de pil van een rampzalig seizoen nog min of meer verzacht door bekerwinst tegen Standard. Cercle is momenteel de sensatie van de Jupiler League. Met amper drie nederlagen uit zeventien wedstrijden staat het in de competitie op amper drie punten van stadsgenoot Club, dat wel nog een match op Westerlo te goed heeft. De ploeg van trainer Glen De Boeck (foto links) wordt overal geroemd voor haar aanvallende en verzorgde voetbal. Club is koploper in ’s vaderlands hoogste afdeling, maar echt sprankelend voetbal werd nog niet op de mat gebracht.
 
Geslaagde oefenkampen
Club Brugge keerde afgelopen donderdag terug van een winterstage in Turkije. Trainer Jacky Mathijssen (foto rechts) was uitermate tevreden met het geleverde werk. Zondag werd een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke tweedeklasser Antalyaspor weliswaar met zware 4-1 cijfers verloren, maar woensdag zette Club een sterke prestatie neer in de hel van Istanbul. De West-Vlamingen toonden zich meer dan de evenknie van Galatasaray, de Turkse nummer drie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 0-0 gelijkspel. De Bruggelingen keerden met een goed gevoel terug naar België.
 
Cercle hield het bij een oefenkamp in eigen land. In Blankenberge werden de batterijen weer opgeladen. Groen-zwart kreeg daarbij hulp van sportpsycholoog Johan Desmadryl. Dezelfde man die tot voor kort landskampioen Anderlecht uit het moeras probeerde te trekken, waagt nu zijn kans bij Cercle Brugge. En met succes blijkbaar. De spelers wisten zijn teambuildingssessie duidelijk meer te smaken dan de paars-witten indertijd. Cercle verloor wel een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse eersteklasser Roda JC met 1-2.
 
Strijd om Brugge
Maandag barst de strijd om Brugge pas goed los. In de competitie ging Club met 1-2 winnen bij Cercle. Dat gebeurde niet zonder de nodige moeite. Zeker in de eerste helft moesten de blauw-zwarten het initiatief aan de buren laten. Dankzij een tomeloze inzet en de nodige efficiëntie trok FCB uiteindelijk het laken naar zich toe. De groen-zwarte vereniging is zeker uit op sportieve weerwraak.
 
De belangstelling om de wedstrijd in het stadion mee te maken is zeker niet zo groot als twee maanden geleden bij de competitiematch. Twee redenen zijn daarvoor verantwoordelijk: de wedstrijd wordt op maandagavond gespeeld en komt daarenboven nog rechtstreeks op Canvas. Cercle verkocht tot nog toe een 7 500 kaarten, bij Club lopen ze iets minder warm voor dit treffen: een 5 500 blauw-zwarte supporters schaften zich een kaartje aan. Maandag rond 22u30 weten we wie zich de ploeg van ’t stad mag noemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties