Théréau dicht bij een terugkeer naar Charleroi

Nico Wieme
| 0 reacties
Théréau dicht bij een terugkeer naar Charleroi
Foto: © SC

Anderlecht zou dan toch een oplossing gevonden hebben voor Cyril Théréau. De Fransman verkast de komende zes maanden wellicht naar Charleroi, de club waar het voor hem allemaal begon in België.

Het Nieuwsblad meent te weten dat Cyril Théréau het komende halfjaar zo goed als zeker in shirt van Sporting Charleroi speelt. De Karolo’s spelen daarmee korter op de bal dan een andere Belgische ploeg die interesse had om de Fransman over te nemen.
 
Via de Franse lagere reeksen belandde Théréau in de zomer van 2006 bij Charleroi. Na amper vier speeldagen en drie doelpunten verliet hij ons land weer om zijn geluk in Roemenië bij Steaua Boekarest te gaan beproeven. De Fransman scoorde er in zeventien wedstrijden tien doelpunten en proefde er ook van de Champions League.
 
Afgelopen zomer stond Théréau in het middelpunt van een ware soap. Zowel Club Brugge als Anderlecht hengelden naar zijn diensten. Toen François Sterchele, de eerste keuze van de landskampioen, zijn neus ophaalde voor een contract in Brussel, werd de Franse spits op aanraden van voormalig Anderlechtscout Raymond Mommens binnengehaald. Théréau was eigenlijk zelf eerste keuze bij Brugge, dat op zijn beurt dan Sterchele aantrok.
 
Ondanks de gigantische transferprijs van 2,5 miljoen euro, die als een loden blok aan zijn been hing, kon Théréau de verwachtingen bij paars-wit nooit inlossen. Hij stond in de heenronde maar twee keer in de basis en vond slechts evenveel keer de weg naar doel (tegen Brussels en Getafe). Bij Anderlecht ontkent men voorlopig dat de deal met de Karolo’s al beklonken is. Het bestuur houdt het bod van een tweede geïnteresseerde club achter de hand. Als het effectief tot een overgang komt, zal de landskampioen er wellicht een nieuwe aanvaller bij halen. Théréau zelf ligt nog tot medio 2011 onder contract in het Astridpark.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties