Twee eersteklassers sneuvelen in Beker

Jimmy Wouters

Dinsdagavond stonden vijf wedstrijden in het kader van de achtste finales van de KNVB-beker op het programma. Er viel een verrassing te noteren. Zo gaat tweedeklasser FC Zwolle ten koste van NEC naar de volgende ronde.

NEC is momenteel bezig aan een inktzwart seizoen en illustreerde dat in de wedstrijd tegen tweedeklasser FC Zwolle. De ploeg stelde serieus teleur waardoor de bezoekers eerder eenvoudig naar de overwinning af gingen. Vlak voor rust kwam Zwolle op voorsprong dankzij Boerrigter en tien minuten voor affluiten strooide Lens nog wat extra zout in de Nijmeegse wonde.

Roda JC - Excelsior: 3-0

Roda JC kende in eigen huis niet veel moeite met Excelsior Rotterdam. De Limburgers kwamen al na twee minuten op voorsprong via Willem Janssen. Roda bleef vervolgens duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er niet in om een van de vele kansen af te ronden. In het slot van de wedstrijd nam het betere Roda dan toch afstand van Excelsior dankzij doelpunten van de Jong en Hadouir.

Deurne - Feyenoord: 0-4

Het bekeravontuur van Deurne zit er op. De Babantse amateurclub ging met 0-4 onderuit tegen Feyenoord. De bezoekers waren meer dan een maat te groot al was Deurne heel dicht bij een doelpunt. Na zwak uitverdedigen mocht Joosten alleen op doel af gaan, maar hij faalde oog in oog met Timmer
Niet dat dit Feyenood aan het wankelen bracht, want de club stond toen al op een comfortabele 2-0 voorsprong dankrij de Guzman en Makaay. In de tweede helft liep Feyenoord verder uit tot 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Makaay en Mols.

Dordrecht - AGOVV: 4-3