Stijnen en Simaeys weerleggen kritiek

Nico Wieme
| 0 reacties
Stijnen en Simaeys weerleggen kritiek
Foto: © SC

Club Brugge is momenteel leider in de Jupiler League, maar kreeg in de pers al heel wat kritiek te verduren. In Het Laatste Nieuws weerleggen Stijn Stijnen en Jeroen Simaeys de negatieve commentaren op de koploper.

Slecht spel?
Club Brugge wordt de laatste tijd vooral geroemd wegens zijn efficiëntie. De media noemen het veldspel van de West-Vlamingen ronduit slecht. Twee spelers, die al een heel seizoen een constant en vrij hoog niveau halen, zijn doelman Stijn Stijnen en verdediger Jeroen Simaeys.
Laatstgenoemde geeft toe dat Club naar Brugse normen nog niet het maximum bracht, maar hij zou het spel niet ‘slecht’ durven noemen. “Laat onze automatismen nog wat groeien en laat Sonck, Sterchele en Van Heerden topfit zijn, dan brengen we straks gegarandeerd beter voetbal.”
Stijnen vindt dat Club al af en toe mooie dingen heeft laten zien, zeker in de topmatchen, waarin de tegenstander geen dertig fouten nodig heeft om hen af te stoppen. “Als we slecht spelen, waarom zijn onze fans dan zo enthousiast na de match? Zij willen zien dat Club vecht voor elke meter en mentaliteit toont.”
 
Doelman uitblinker?
Stijnen toonde de laatste weken dat hij de terechte keuze is als nationale nummer één. Is het wel normaal dat de doelman van de koploper week na week uitblinkt?
“Van een keeper en een spits weet je op voorhand dat ze gaan opvallen. Deze keer is het mijn beurt, maar dat moet je kunnen plaatsen”, aldus Stijnen.
Simaeys beweert dat zijn keeper veel werk krijgt omdat FCB offensief speelt. “Waarom denk je dat we zo durven spelen? Omdat we weten dat we een goede doelman achter ons hebben staan.”
 
Defensie zonder snelheid en voetballend vermogen?
De blauw-zwarte defensie zou te veel snelheid en voetballend vermogen missen.
Stijnen: “Met twaalf tegendoelpunten kan niemand ontkennen dat de verdediging het goed doet. Van Heerden en Sterchele leiden soms balverlies omdat de trainer hen de vrijheid geeft om acties te maken. Ondertussen weten we dat Jeroen en de collega’s klaar staan.”
Simaeys ziet geen probleem wat snelheid en voetballend vermogen betreft. “Zelf heb ik bij STVV een periode achter de spitsen gespeeld. Het zou raar zijn als een trainer me op die positie zet, terwijl ik geen techniek of snelheid zou hebben.”
 
Mathijssen hautain?
Ook coach Jacky Mathijssen krijgt vaak de wind van voren. Bepaalde media vinden dat hij neerkijkt op de tegenstander. Niets van aan, beweren beide Clubspelers.
“Misschien voelen bepaalde personen zich aangesproken door wat hij zegt, maar ik heb de trainer nog niemand persoonlijk horen aanvallen”, zegt Stijnen. “Hij zegt wat hij te zeggen heeft – goed of slecht – maar je kan niet beweren dat het daarbij de spuigaten uitloopt.”
Simaeys: “Mathijssen schoffeert geen mensen: de trainer komt uit voor zijn mening en verdedigt zijn club, maar blijft daarbij mooi binnen de lijntjes.”
 
Club met geluk op één?
Heeft Club dan echt zoveel geluk als de media willen laten uitschijnen?
Simaeys vindt van niet. “Geluk is iets van korte termijn. Als je na achttien wedstrijden op nummer één staat, kan je niet spreken van geluk. Club zit in een positieve spiraal: wij staan eerste en dat maakt dat we meer weerbaarheid en vertrouwen hebben om een tegenslag op te vangen.”
Stijnen is van mening dat je geluk ook afdwingt. “Wij hebben vaak het gevoel dat we gaan winnen, ook als we op achterstand staan. Dat leeft hier heel hard. Leider zijn is iets speciaals.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties