Maertens in de belangstelling van Utrecht

Nico Wieme
| 0 reacties
Maertens in de belangstelling van Utrecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans is groot dat Birger Maertens Club Brugge deze week nog verlaat. FC Utrecht ziet hem als de ideale opvolger van Tim Cornelisse, mocht die naar AZ vertrekken.

Birger Maertens zit op een dood spoor bij Club Brugge. De centrale verdediger geniet de belangstelling van FC Utrecht. De Nederlanders willen de 27-jarige speler aantrekken als vervanger van Tim Cornelisse, die waarschijnlijk deze week nog naar AZ trekt.

Birger Maertens was ooit sterkhouder in de Brugse defensie, maar onder de nieuwe trainer Jacky Mathijssen raakte hij volledig op een zijspoor. Bicky verscheen in 19 wedstrijden slechts drie keer aan de aftrap. Bovendien loopt het contract van de verdediger af op het einde van dit seizoen. Indien Club nog een transfersom wil opstrijken, moet het Maertens voor 31 januari laten gaan. FC Utrecht kan nu daarvoor zorgen. 

Maertens stapte in 1994 van FC Varsenare over naar de jeugd van Club Brugge. In 2001 belandde hij onder toenmalig coach Trond Sollied in de A-kern. De verdediger speelde in totaal 153 wedstrijden in de eerste klasse. Maertens werd één keer geselecteerd voor de Rode Duivels. Voor het Brugse jeugdproduct zou het na veertien jaar trouwe dienst een afscheid in mineur zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties