Geeraerd: 'We laten ons niet in de luren leggen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Geeraerd: 'We laten ons niet in de luren leggen'
Foto: © SC

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Roeselare de kwartfinale van de Beker van België bereikt. Vanavond geven ze om half negen in het Olympisch stadion Germinal Beerschot partij. “Beerschot is favoriet”, is Dirk Geeraerd duidelijk.

“Dat we al zover geraakt zijn, is een unicum en betekent niet alleen op sportief maar ook op financieel vlak een hele ruggensteun”, zegt Roeselare-trainer Dirk Geeraerd. “De club is dan wel financieel gezond, maar het is toch een extraatje.” Volgens Geeraerd is de Beker nog steeds minder belangrijk voor de club dan de competitie. In die competitie staat Roeselare momenteel dertiende, dat is bijna tien plaatsen lager dan GBA. Dit weekend nog verloren de West-Vlamingen met 2-1 van Dender.
 
“Beerschot is favoriet, zover is duidelijk,” zegt Geeraerd, “ze hebben een reputatie dat ze altijd zeer hoog willen scoren in de beker en ze staan een trapje hoger in de competitie.”
 
Beter wapenen
 
“We laten ons niet meer in de luren leggen, gaan op de problematiek van afgelopen zaterdag inspelen en ervoor zorgen dat we ditmaal beter gewapend aan de wedstrijd beginnen”, aldus de coach van Roeselare. Toch blijft de selectie van de voorbije wedstrijd tegen Dender onveranderd. Bovendien sukkelt de club met enkele geblesseerde spelers. Sierens, De Vleeschauwer en Thompson zijn onzeker, terwijl Dissa in Afrika zit. 

Auteur: Danni Cassauwers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties