Germinal Beerschot wil titelkandidaat worden

Nico Wieme
| 0 reacties
Germinal Beerschot wil titelkandidaat worden
Foto: © SC

Germinal Beerschot is aan een uitstekend seizoen bezig. Voorzitter Jos Verhaegen geniet mee van dit succes en spreekt duidelijke, ambitieuze taal voor de toekomst van de club.

Wie in het begin van de competitie had voorspeld dat Germinal Beerschot halfweg de competitie bovenaan het klassement zou meedraaien, werd waarschijnlijk gek verklaard. Beerschot startte met een schamele 9 op 27, maar dan werden maar liefst negen overwinningen op rij geboekt. Vorig weekend speelden de Ratten leider – op dat moment tot ‘lijder’ verworden – Club Brugge gedurende de eerste helft helemaal tureluurs. Zelfs Clubcoach Jacky Matthijsen sprak nadien zijn bewondering uit voor het spel van de Antwerpenaren. De tweede helft was het vat af en toonde Brugge weer zijn dodelijke efficiëntie. Beerschot volgt nu op acht punten van de Bruggelingen, op zeven van Standard en op vier van Cercle. Ze staan wel nog vijf punten voor op AA Gent en Anderlecht.
 
In Gazet van Antwerpen toont voorzitter Jos Verhaegen zich een gelukkig man. “Resultaten én goed voetbal, wat kan een preses meer verwachten”, zegt de sterke man. “Vier maanden geleden had ik niet kunnen vermoeden dat we dit nu zouden kunnen. We staan verder dan verwacht. Ik ben vooral tevreden met de progressie die onze spelers boeken. De club heeft nog nooit zo'n goede vooruitzichten gehad als vandaag.”
 
Verhaegen is niet van plan om een leegloop toe te laten. Daarvoor is hij iets te ambitieus. “Ik sluit niet uit dat er iemand vertrekt, maar het raamwerk willen we behouden”, zegt hij. “Eerst moeten we dit alles bevestigen. Geef me dan nog twee à drie jaar en we moeten voor de prijzen meedoen. Dan moeten we kunnen meedraaien in de top drie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties