Onderling gelijkspel volstaat voor Tunesië en Angola

viki meeuwis
| 0 reacties
Onderling gelijkspel volstaat voor Tunesië en Angola
Foto: © SC

Na een doelpuntenloos gelijkspel hebben Angola en Tunesië zich geplaatst voor de kwartfinales van de Africa Cup. Beide ploegen hadden genoeg aan één punt om zich te kwalificeren. Zuid-Afrika en Senegal kunnen naar huis.

Ondanks de beloftes van beide coaches om voluit voor de overwinning te gaan, viel er in de wedstrijd tussen Angola en Tunesië weinig te beleven. De Tunesische coach Roger Lemerre zette zowel Yassine Chikaoui als hattrickheld Dos Santos op de bank. Tunesië opende het felst en kreeg enkele kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde namen beide ploegen zoals verwacht genoegen met een punt.

Voor Angola is het de eerste maal dat ze de kwartfinales bereiken. In die kwartfinale nemen de Palancas’ Negras het op tegen titelverdediger Egypte. Tunesië werd in de volgende ronde gelinkt aan het Kameroen van Samuel Eto’o. Beide wedstrijden worden maandag afgewerkt.

De andere wedstrijd in Groep D tussen Senegal en Zuid-Afrika eindigde op 1-1. Elrio Van Heerden opende met een mooie volley de score na een kwartier spelen. Nog voor de rust maakte West Ham-speler Henri Camara de gelijkmaker. Beide ploegen zijn uitgeschakeld.

Tunesië eindigt met vijf punten uit drie wedstrijden net als Angola maar heeft een beter doelpuntensaldo. Senegal bleef steken op twee punten, net als Zuid-Afrika dat laatste eindigt in Groep D.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties